10 lucruri pe care merită să le încerci împreună cu câinele tău

Ești posesor de câine și vrei să-ți petreci cât mai mult timp în compania lui?
Iată câteva idei pentru a-ți petrece timpul liber împreună cu câinele tău într-un mod cât mai plăcut:

  1. O plimbare este binevenită în orice moment al zilei!

Nu contează că este weekend  sau în cursul săptămânii, o plimbare lungă prin parc este benefică atât pentru sănătatea câinelui cât și pentru ca tu să te menții în formă. Acest gen de activitate trebuie să-și găsească loc în agenda ta săptămânală.

  1. Pleacă într-o mini excursie!

La sfârșit de săptămână, după agitația de la birou, ai nevoie să te deconectezi. Așadar, pune două – trei haine într-un rucsac, cumpără-ți câte ceva de mâncare, pregătește hrana câinelui, alimentează mașina și evadează împreună cu el undeva în afara orașului pentru două zile. O plimbare relaxantă alături de câinele tău te va pregăti  pentru o nouă săptămână de lucru.

  1. Îți place la nebunie să faci poze!

Fotografiezi orice, însă subiectul tău preferat este chiar câinele tău? Fie că îl fotografiezi în natură, într-o plimbare în parc sau când face giumbușlucuri, distracția este garantată pentru amândoi.

  1. Se spune că shopping-ul este mai ieftin ca un psihiatru!

Dacă te simți foarte stresat, mergi la cumpărături. Și dacă tot îți cumperi ție ceva frumos, fă o listă și pentru prietenul tău și mergeți împreună. Mâncare de calitate, jucării, o lesă nouă, vitamine, șampon sau balsam…

  1. Ai chef de-o petrecere?

Cheamă-ți prietenii care au căței și organizați un party! Jucați-vă împreună cu câinii, organizați-vă în echipe, faceți concursuri. Cu siguranță atât voi cât și câinii vă veți distra de minune.

  1. Te-ai săturat să stai acasă?

Scoate-ți familia la iarbă verde. Alege o locație frumoasă, liniștită și mergeți la un picnic. Câinele va fi încântat că are unde să se joace și să alerge.

  1. Agilitate la pătrat!

Ai luat câteva kilograme în plus și vrei să scapi de ele, dar fără să neglijezi câinele? Atunci vă puteți apuca amândoi de Agility! Sau mai bine zis, slăbești cu ajutorul câinelui. Există școli de dresaj care predau cursuri de Agility și care beneficiază și de logistica necesară practicării acestui sport.

  1. Gătește împreună cu cățelul!

Poate părea ciudat la prima vedere, dar nu este deloc așa. Nu este vorba de gătit sarmale sau sushi, ci să-l lași să te acompanieze când îi pregătești biscuiții preferați.

  1. Învață-l trucuri noi!

O activitate care te solicită și pe tine, iar pe câine îl va face mult mai atent și la sfârșitul ei își va mai adăuga un truc pe listă.

  1. Ai un câine de rasă cu pedigree? Atunci merită să vă încercați norocul în competițiile canine.

Nu-l ține ascuns de ochii pricepuți ai chinologilor, mai ales dacă provine dintr-o linie bună și are părinți și bunici campioni. Du-l de mic la expoziții, dresează-l pentru ring, fă-l o mică vedetă. Vă veți distra și vă veți face mulți prieteni.

0