5 motive pentru care câinelui tău îi place peștele

Peștele constituie o excelentă sursă de proteine, având, în acelasi timp, un conținut redus de grăsimi saturate și calorii. Chiar și numai acest lucru, face din pește un ingredient care n-ar trebui să lipsească din meniul câinelui tău.

Însă, există un beneficiu și mai mare: peștele (în principal somonul și păstrăvul) este una dintre cele mai bune surse de acizi grași esențiali Omega 3. Acest lucru ajută la sănătatea pielii, a articulațiilor și a blănii câinelui tău.

Acizii grași Omega 3 nu pot fi produși direct de către organismul câinelui și, de aceea, trebuie obținuți din surse externe. Carnea de pește este, poate, cea mai importantă astfel de sursă.
Producătorii de hrană pentru animale și-au dat și ei seama de acest lucru și majoritatea dintre ei au introdus în sortimentația lor produse care conțin pește.

5 motive în favoarea unei hrane bazate pe pește

1. O blană strălucitoare: mulțimea de uleiuri care se găsesc în carnea de pește fac minuni pentru blana câinelui tău;
2. O piele sănătoasă: studii de specialitate au demonstrat faptul că un meniu bazat pe o hrană care conține pește are beneficii importante pentru câinii cu pielea uscată sau iritată;
3. Mobilitate: acizii grași Omega 3 contribuie la menținerea unor articulații sănătoase;
4. Îmbătrânire fără probleme: având în vedere că hrana bogată în pește oferă o mobilitate crescută, aceasta ajută câinii în vârstă să lupte împotriva unor boli precum artrita sau alte probleme ale articulațiilor;
5. Energie: carnea de pește este bogată în proteine de calitate, ceea ce ajută câinele să fie activ și în formă pe tot parcursul zilei.