7 rase de pisici ideale pentru apartament

Vrei să adopți sau să achiziționezi o pisică, dar nu știi care sunt felinele cel mai ușor de crescut și îngrijit într-un apartament

Iată câteva sugestii:

1. Europeana – este o pisică iubitoare și sociabilă, ușor de educat, inteligentă și mai puțin predispusă la boli specifice anumitor rase.


2. British Shorthair – este o pisică de talie mare, liniștită, autonomă, fără accese de personalitate, dar care urăște să fie manipulată. Este ușor de crescut și îngrijit și chiar dacă se adaptează foarte bine vieții de interior, totuși apreciază ieșirile în aer liber, întrucât este un bun vânător.

3. Ragdoll – pisica din această rasă este o felină docilă, care iubește copiii și care se adaptează foarte bine vieții de familie. Are un temperament liniștit, iar dacă nu are posibilitatea de a-și consuma energia, are tendința de a deveni obeză. Ca atare, pisica din rasa Ragdoll nu trebuie hrănită în exces.

4. Sacra de Birmania – foarte sociabilă și afectuoasă, Sacra de Birmania, este o felină foarte populară în România. Se adaptează repede la viața de familie și nu îi displace compania altor animale. Este una dintre cele mai elegante rase de interior.

5. Cornish Rex – este jucăușă, afectuoasă și se integrează foarte ușor în familie deoarece adoră compania oamenilor. Este o rasă ușor de întreținut.


6. Persana – expresie a eleganței, prezență nelipsită dintr-un decor rafinat, pisica persană este considerată o adevărată „prințesă” a lumii feline. Este docilă, afectuoasă, fiind pisica ideală de apartament.


7. Orientala – curioasă și jucăușă, Orientala se adaptează bine vieții de apartament, deși este un excelent vânător. Adoră viața în familie și compania stăpânilor. Are un temperament activ și este ușor de întreținut.


O pisică de apartament duce o viață liniștită, unde hrana îi este asigurată constant. Dacă este crescută de la o vârstă fragedă în apartament, nu va avea mari curiozități în a explora lumea de afară, mai ales dacă are cu cine și cu ce să se joace.