A VENIT IARNA! Pericole la tot pasul (II)

Măsurile ce se impun în acest caz sunt învelirea pisicii în pături, dacă este posibil cu o sticlă cu apă caldă sau o pernă electrică. Dacă aceste măsuri nu sunt de ajuns, se va contacta veterinarul, care va monitoriza ritmul cardiac și va administra, dacă este necesar, fluide calde intravenos. Netratată, hipotermia poate fi fatală.

În cazul în care pisica este expusă vântului foarte rece, pot apărea degerăturile, vârfurile urechilor și al cozii fiind cele mai expuse. În cazul degerăturilor, zona afectată este decolorată, pielea poate fi pală sau albăstruie inițial și roșie aprins sau neagră după ce s-a dezghețat.

Dacă observați că pisica are degerături, duceți-o într-o cameră caldă și umeziți zonele afectate cu apă călduță, nu fierbinte, timp de 15-20 de minute. Aceasta va topi cristalele de gheață și va porni circulația sângelui. Nu frecați zona degerată, pentru a nu răni țesuturile afectate!

După ce luați aceste măsuri, contactați veterinarul pentru tratarea ulterioară a eventualelor răni sau infecții. Pisicile sunt foarte inventive când vine vorba de găsirea unui loc călduros pe timpul iernii. Din păcate, unele dau dovadă de o ingeniozitate ieșită din comun și vor descoperi motorul cald al mașinii dumneavoastră, chiar după ce ați parcat.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Pentru a evita o tragedie, bateți în capotă ÎNAINTE de a porni motorul sau, pur și simplu, claxonați!
Pentru exemplarele care trăiesc exclusiv în interior, trebuie să puneți la dispoziție, în locurile unde dorm, câteva pernuțe pentru a le asigura confortul necesar.

Chiar și la pisicile cu păr lung, blana nu este de ajuns pentru a le proteja, așa că pernuțele sau carpetele sunt necesare. De altfel, pisica persană, tocmai datorită blănii lungi, este mai sensibilă și poate răci mult mai ușor decât ne așteptăm. Nasul scurt o predispune la afecțiuni respiratorii, așa că la primele semne de răceală (nas înfundat, strănuturi) este bine să contactați veterinarul pentru tratarea bolii și să înlăturați cauza care a dus la îmbolnăvire. Asigurați de asemenea pisicii un loc cu o temperatură ambientală mai ridicată, ferit de curent, și nu o lăsați să iasă afară!

În perioada sărbătorilor, bradul de Crăciun poate fi periculos pentru pisici, pentru că acele de brad, beteala, ața cu care sunt legate globurile și panglicile pot produce probleme în cazul în care sunt înghițite. Nu îi acordați pisicii acces la aceste obiecte! Tot în această perioadă, este bine ca pisica să aibă un loc mai liniștit, în care poate sta atunci când casa este plină de musafiri, deoarece zgomotul și agitația o pot stresa foarte tare.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0