Ajutor! Pisica îmi distruge casa!

Pisica ta îți zgârie mobila, îți roade pantofii și nu știi care este cauza? Ei bine în continuare vei afla explicația, dar și rezolvarea.

Marea majoritate a pisicilor nu adoptă intenționat un comportament distructiv, dar unele dintre ele par a fi dotate cu capacitatea de a distruge totul prin casă.
Prin lucruri distructive înțelegem o pisică ce zgârie mobila, „atacă”plantele din ghiveci, mușcă precum câinii colțurile fotoliului, picioarele mobilei sau chiar papucii și telefonul mobil uitat pe masă.

Cauze

Comportamentul pisicii este unul natural și normal chiar dacă uneori depășește limitele. Ocazional, pisicile pot ataca plantele, pot mesteca sau linge diferite obiecte, asta pentru că pot avea o deficiență nutritivă. Totuși, dacă par sănătoase și dacă mănâncă normal și calitativ, problema trebuie căutată în altă parte. Însă, o vizită la medicul veterinar nu ar strica pentru a identifica o eventuală deficiență sau un dezechilibru.

Soluții

Pisicile care atacă plantele și mobilierul resimt probabil o mare plictiseală și caută ceva amuzant de făcut. Așadar, îi poți achiziționa mingiuțe, jucării de pluș sau circuite de joacă ce pot ține pisica ocupată cât timp ești plecat de acasă.
O altă soluție ar fi să-i găsești un companion, cum ar fi un câine care acceptă pisicile sau o altă pisică.

Cum să o faci fericită

Nu e chiar atât de greu să-ți faci fericită pisica și astfel să poți elimina acest tip de comportament nedorit. Petrece mai mult timp cu ea toaletând-o, jucându-te cu ea, asigurându-te că se bucură de compania unui alt animal atunci când nu ești acasă sau procurând-i jucării și ansambluri de joacă.

0