Alege câinele care ți se potrivește!

Te-ai săturat să stai singur, să ajungi acasă de la birou sau de la școală și să nu ai parte de un tovarăș cu care să-ți petreci timpul liber? Te-ai hotărât să-ți cumperi un câine și nu știi ce rasă ar fi potrivită? Iată o sugestie!

Profilul viitorului proprietar de câine

Ești o persoană energică și nu te dai în lături de la a practica niciun sport. Iarna îți place să practici snowboarding, iar vara plimbările pe role sunt în topul preferințelor tale, alături de jogging și de partidele de basket.

Îți place să mergi în drumeții și de cele mai multe ori tu ești acela care pune mâna pe telefon și anunță gașca.

Ce câine îți poate completa temperamentul vulcanic? Un Parson Russell Terrier, bineînțeles.

La prima vedere Parson-ul pare un îngeraș! De fapt, este un reprezentant de nădejde al trupei terrierilor: este agil, deosebit de activ și rezistent. Părintele rasei, preotul John Russel din Devon, Anglia, împătimit crescător de cai și câini, avea nevoie de un câine mic care să-i „apere” grajdurile de invazia rozătoarelor. Astfel, și-a creat propria rasă ce avea să poarte denumirea de Parson Jack Russell Terrier și Jack Russell Terrier. Se spune că cei cu picioare mai scurte au devenit Jack Russell, iar cei cu picioare mai lungi, Parson Russell.

Preotul Russell a reușit să creeze „terminatorul” rozătoarelor, Parson-ul fiind un maestru în acest domeniu. El putea fi folosit cu succes și la vânătoarea de vulpi, dar și la hărțuirea mistreților.

Fratele Parson-ului, năstrușnicul Jack Russel, este cunoscut și el pentru voioșia și agilitatea sa. Un reprezentant al acestei rase, cățelușa Anastasia, reușind chiar un record uimitor: în doar 44,49 secunde a spart 100 de baloane!

0