AMERICAN WIREHAIR – Afecțiune la superlativ (II)

Descriere
Aspectul blănii este caracteristica ce distinge American Wirehair de toate celelalte rase. Așa cum există multe varietăți de blană la pisicile Persane și Exotice, așa apar și multe diferențe în rândul exemplarelor Wirehair. Deoarece avem de-a face cu o mutație dominantă, aproximativ jumătate dintre pui vor avea blana sârmoasă la naștere.

Dacă blana are mai mult un aspect inelat, atunci înseamnă că este prea lungă și se poate ondula sau îndrepta pe măsura maturizării. Unele tipuri de blană pot continua să se încrețească în prima parte a vieții unui Wirehair. Gradul de asprime depinde de textura blănii masculului și a femelei.

Caracteristici și temperament
La fel ca în cazul oricărei alte rase, temperamentul depinde de modul în care pisica a fost crescută, precum și de linia genetică, iar încrucișările cu pisici American Shorțair au avut și ele un efect asupra personalității exemplarelor Wirehair. Și totuși, în general, se spune că pisicile cu blana ondulată au o personalitate foarte dulce și iubitoare.

Pisicile Wirehair sunt jucăușe și foarte afectuoase. Ele pretind să fie implicate în orice aspect al vieții dumneavoastră și vă vor urmări dintr-o cameră în alta pentru „a-și da acordul” în ceea ce privește activitățile pe care le desfășurați. Aceste pisici nu agreează manevrarea excesivă, preferând să fie lăsate libere decât luate în brațe și mângâiate tot timpul.

Exemplarele American Wirehair adoră să fie în centrul atenției și să își distreze stăpânii prin giumbușlucurile specifice firii lor jucăușe. Se spune că aceste pisici sunt foarte receptive la modificările de dispoziție ale proprietarilor lor, oferind ajutor și companie atunci când favoriții lor trec printr-o stare mai proastă. Este momentul când se vor așeza în poala dumneavoastră și vor începe să toarcă așa cum numai ele știu să o facă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Îmtreținere
Pisicile American Wirehair nu necesită îngrijire specială – această rasă este una dintre puținele care nu au avantaje deosebite de pe urma periajului. Blana lor este destul de fragilă și se deteriorează ușor în timpul periajului, așa că nu recurgeți la aceste activități decât pe timpul perioadelor de năpârlire, pentru a îndepărta firele moarte. Aceste pisici sunt rezistente la boli și se reproduc fără probleme.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Aceasta postare este din categoria Pisici. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru imbunătățirea experienței utilizatorilor.