,

Beneficiile hranei fără cereale pentru animalele de companie

Oamenii au început să pună la îndoială rolul cerealelor în alimentația lor, dar și în alimentația animalelor de companie.
Așa cum am explicat într-un articol anterior (vezi aici), câinii și pisicile sunt animale carnivore, iar ingredientul principal din alimentația lor trebuie să fie carnea.

Hrana obișnuită conține, de regulă și cereale, fiind o variantă mult mai accesibilă din punct de vedere economic decât hrana grain free.
În hrana obișnuită putem întâlni ingrediente precum: grâu, porumb, orz, ovăz, secară, orez, soia.

Beneficiile hranei fără cereale:

  1. O digestie mai bună – a fost demonstrat faptul că, prin natura lor, câinii nu pot digera cerealele. Hrana grain free conține mai multe proteine și mai puțini carbohidrați, fiind astfel mai ușor de digerat.
  2. Nutriție echilibrată – este bogată în carne, vitamine și fibre, ingrediente ce asigură un suport nutritiv echilibrat pentru animale.
  3. Blană lucioasă și sănătoasă – datorită conținutului ridicat de proteine și Omega-3.
  4. Nivel crescut de energie – această hrană conține un nivel ridicat de proteine.
  5. Previne alergiile – câinii, în special, sunt alergici la anumite cereale, iar hrana grain free este perfectă pentru prevenirea alergiilor.
  6. Controlul greutății – are un conținut ridicat de carne ce ajută la menținerea unei greutăți optime a animalului.

În final alegerea îți aparține!
Fie că îi oferi animalului o hrană obișnuită sau una grain free tu, ca și proprietar, ești responsabil de sănătatea animalului tău.