Caniche – o ciudățenie pe patru picioare

Prin felul în care arată, prin modul în care se comportă și prin atitudinea stăpânului față de animal, exemplarele unor rase precum Pug sau Pekingese sunt privite ca niște jucării mișcătoare. Deși, în ciuda dimensiunilor sale, ai putea spune că Poodle-ul (sau Caniche-ul) e cam mare pentru a fi tratat ca o jucărie, totuși chiar așa este văzut de marea majoritate.

Istorie

În anul 700 când armatele musulmane supuneau popoarele maure și berbere, aceștia utilizau pentru fermă sau vânătoare niște câini robuști. Aceștia au pătruns în Europa și s-au încrucișat cu rasele existente aici, în special cu Câinele de Apă Portughez, cunoscut ca un vânător agil. Mulți spun că tipul de câine rezultat (Berbet-Caniche) a stat la baza formării Poodle-ului. El era folosit la paza turmelor și la vânătoare.

Aspect

Majoritatea câinilor din această rasă au o blană deasă, cârlionțată, formată dintr-un singur strat. Nu năpârlesc foarte mult, dar totuși au nevoie de o toaletare periodică.

Temperament

Este o rasă instinctuală și energică, ce adoră să fie mereu în centrul atenției. Se plictisește repede, dar găsește foarte ușor activități care să-l scape de monotonie.

Sănătate

Poodle-ul este un câine rezistent, însă este predispus la anumite boli, precum: Boala lui Addison, torsiune gastrică, afecțiuni ale tiroidei, probleme cu glandele sebacee, epilepsie, afecțiuni renale.

Caniche-ul este un animal inteligent, mereu atent și activ, care lasă impresia de eleganță și mândrie. Este un câine faimos pentru fidelitatea sa, dispus să învețe lucruri noi și ușor de dresat.

0