Care sunt ingredientele bune si cele periculoase din hrana animalului tău?

Pisicile și câinii sunt animale carnivore, atunci ingredientul principal din hrana acestora trebuie să fie, bineînțeles, carnea.

Nu cred că ați văzut vreo pisică sau vreun câine mâncând grâu și porumb. Noi am reușit să le domesticim, dar am făcut-o doar la nivelul creierului, nu și la nivelul sistemului digestiv.

Atunci când alegem hrana pentru animalul nostru trebuie să citim eticheta. Fabricanții sunt obligați să scrie lista totală a ingredientelor în ordine descrescătoare greutății lor în formula respectivă a hranei.* Deci carnea trebuie să fie pe primul loc.

Ce trebuie să urmărim atunci când citim eticheta?
Simplu. Dacă hrana conține carne și care este procentul. Dacă procentul de carne nu este specificat, atunci putem avea dubii privind calitatea hranei.

Hrana premium și super premium nu trebuie să conțină conservanți și coloranți artificiali.
Grâul și glutenul adăugat poate fi acceptabil în hrana premium și în cea economică, în niciun caz în cea super premium, fiind ingrediente mai ieftine.
Porumbul (nu sub forma de gluten adăugat) și orezul sunt acceptabile în hrana super premium dacă apar o singură dată pe etichetă. Dacă porumbul apare de mai multe ori (porumb, făină de porumb, gluten de porumb) deja devine ingredient principal. (vezi *)
Soia este, de asemenea, o sursă de proteină vegetală de evitat.

Excesul de cereale poate duce la alergii, diabet, boli articulare, boli digestive sau obezitate.

Animalul tău de companie, neștiind să citească, poate fi păcălit cu arome artificiale, așa că va trebui să citești tu eticheta pentru el!

0