Ce pericole ne ameninţă câinii? (I)

Fie că sunt acte răuvoitoare sau accidente, câinii, ca şi oamenii, sunt ameninţaţi de pericole la tot pasul.
Învăţând să identificăm ce poate fi dăunător pentru ei, vom ştii să îi protejăm mai bine pe cei care ne sunt fideli.

Animalele sălbatice şi insectele
Dacă multe dintre animalele sălbatice sunt inofensive pentru câinii noştri (de exemplu: iepurii, păsările, veveriţele), altele prezintă un pericol real. Dacă nu se pot apăra, dacă sunt rănite sau au pui animale precum vulpile, mistreţii sau bursucii pot ataca câinii, putând să le cauzeze muşcături mortale.

Înţepăturile de insecte sunt foarte des întâlnite. Primul semn al acestui accident este umflarea zonei afectate şi decolorarea pielii din jurul acesteia. În cazul în care câinele tău a fost înţepat de o insectă, încearcă să-l ţii nemişcat şi du-l urgent la medicul veterinar pentru a fi tratat.

Căderile
În general, câinele este foarte prudent când devine conştient de prezenţa vidului. Din păcate, poate fi luat prin surprindere şi se pot produce accidente care au de cele mai multe ori consecinţe grave. O cădere de la o înălţime mare îi poate fi fatală. Chiar dacă pică de la înălţimi mai mici se poate alege cu fracturi grave la nivelul membrelor sau chiar al coloanei vertebrale.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Prevenire
Nu scăpa niciodată din priviri animalul şi învaţă să-i anticipezi reacţiile. Un “nu” categoric, pronunţat la timp (cu condiţia ca acesta să asculte) poate să-i salveze viaţa.

Accidentele de maşină
Aproape zilnic vezi câini morţi din cauza accidentelor de maşină. De cele mai multe ori este dificil şi foarte periculos pentru şoferi să evite un astfel de impact. Câinele poate trece drumul în fugă sau poate ţâşni de lângă stăpân într-un moment de neatenţie al acestuia. În cazul în care câinele este accidentat de maşină, asigură-te că nu va fi rănit mai mult. Aşează-l cât mai comod şi încearcă să-l ţii nemişcat. Du-l urgent la veterinar, pentru a i se acorda primul ajutor.

Prevenire
-Nu lăsa câinele să hoinărească pe străzi. Este foarte periculos pentru el.
-Ţine câinele în lesă când ieşi pe stradă. Chiar şi un câine foarte bine educat poate avea tendinţa de a o rupe la fugă de lângă tine.
-Dacă animalul se află pe partea cealaltă a străzii, şi trec maşini, dă-i comanda “stai”. Dacă nu zici nimic rişti să treacă strada pentru a veni la tine. Această comandă este soluţia ideală pentru a evita asemenea accidente. Aşa că, antrenează-l să stea pe loc când este departe de voi.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0