Ce pericole ne ameninţă câinii? (II)

Otrăvirea
Poate fi un act de reavoinţă (otravă depozitată pe drum sau aruncată în grădini cu scopul de a omorî animalele) sau un accident (un câine care scotoceşte într-o pubelă şi varsă un produs toxic pe care apoi îl ingeră). În acest caz şansele de a vă salva animalul sunt foarte mici şi depind de talia sa şi de cantitatea de otravă ingerată.Cu cât descoperi mai devreme că este otrăvit, cu atât căţelul are şanse de recuperare.

Manifestările otrăvirii:
-vomă;
-diaree;
-tremurat;
-convulsii.
Prevenire
-ţine animalul cât mai departe de produsele periculoase (acestea sunt aceleaşi ca cele dăunătoare pentru oameni);
-nu-l lăsa să mânânce resturi de pe jos;
-învaţă-l comanda”nu atinge”;

Pentru a-l învăţa această comandă, este necesar să nu-l scapi din ochi şi să-i spui “nu atinge”, atunci când suspectezi că are tendinţa să mănânce ceva de pe jos. Nu-l lăsa să se apropie de pubele. Dacă ştii că este prea gurmand pentru a rezista tentaţiei de a mânca, ţine-l în lesă când ieşi cu el pe stradă.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Atenţie!
Usturoiul, ceapa şi ciocolata sunt alimente mortale pentru câini. Doza fatală depinde de talia animalului. Cel mai bine ar fi să nu-l obişnuieşti să mănânce. Ciocolata la câini are acelaşi efect ca şi otrava la şobolani.

Şocul termic
Este o sincopă reflexă provocată de intrarea bruscă în apă rece. Acest reflex ia naştere prin contactul pielii cu apa rece care antrenează o vasoconstrucţie în bulbul rahidian. Dacă fenomenul este prea brusc, se opreşte circulaţia cerebrală iar câinele se poate îneca. Nefiind conştient de pericol, acesta rezistă cu greu tentaţiei de a se arunca în apă când îi este cald. În astfel de cazuri, stăpânul trebuie să-şi înveţe câinele să intre în apă uşor.

Înecul
Cei mai mulţi câini ştiu să înoate din instinct şi mulţi dintre ei adoră apa. Înecul survine doar atunci când câinele nu poate ieşi din apă din cauza epuizării. Un câine nu poate ieşi singur din piscină dacă nu are scară sau o treaptă pe care să pună picioarele, chiar dacă apa nu este foarte adâncă. Şi marea poate fi la fel de periculoasă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0