Ce pericole ne ameninţă câinii? (III)

Câinele poate înota până la epuizare, iar înecul poate surveni foarte repede. Un câine care este pe punctul de a se îneca va crede până în ultimul moment că cineva va veni să-l salveze. Atenţie! Unele rase canine nu au un fizic rezistent.
Prevenire
Supraveghează-ţi cu atenţie câinele la mare şi atunci când vă aflaţi pe marginea unei piscine.

Problemele oculare
Aceste probleme sunt deseori foarte grave. O sângerare sau o umflare la nivelul ochilor indică o înţepătură de insectă sau prezenţa unui obiect străin. În acest caz, căţelul trebuie dus neapărat la doctor. Nu încerca să-i acorzi singur primul ajutor deoarece o simplă apăsare în zona ochilor îi poate provoca agrava situaţia.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Nu-l lăsa să se scarpine la ochi de mobilă sau cu lăbuţele. Dacă sesizezi prezenţa unui obiect străin în ochi, nu încerca să-l scoţi, deoarece rişti să-l împingi şi mai mult. În acest caz, du-l urgent la veterinat pentru a-i acorda primul ajutor.

Durerile de urechi
Dacă se scarpină la urechi, ţine capul într-o parte şi-l scutură şi nu te lasă să-l atingi în zona urechilor înseamnă că are dureri. Acestea pot fi provocate de pătrunderea unui obiect străin în ureche. Nu încerca să introduci nimic în ureche pentru a-l scoate ci du-l urgent la veterinar.

Toate pericolele pot fi evitate dacă stăpânul este vigilent. Dă-i o educaţie bună, acest lucru poate fi vital pentru câine.A fi un stăpân adevărat înseamnă a-ţi proteja câinele de pericolele de care el nu este conştient.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Aceasta postare este din categoria Câini. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru imbunătățirea experienței utilizatorilor.