Chow Chow – noblețea ,,câinelui – leu” (I)

Ursulețul cu limbă albastră
Una dintre cele mai vechi şi, cu siguranţă, una dintre cele mai impresionante rase de câini, Chow-Chow este o fiinţă care îndeamnă la admiraţie şi la teamă totodată, prin comportamentul aristocratic și prin aspectul său exterior asemănător leului. Arătând pe jumătate a leu şi pe jumătate a urs, adevărata origine a lui Chow este necunoscută, pierzându-se în trecutul Chinei antice.

Chow, aşa cum este cunoscut astăzi, se poate recunoaşte cu uşurinţă pe obiectele de ceramică şi sculpturile dinastiei Han (206 î. Hr. – 22 d. Hr.); alte artefacte demonstrează faptul că este o rasă chiar cu mult mai veche, care a venit dinspre Cercul Polar, migrând spre Mongolia, Siberia şi China.

Primele exemplare aduse în Occident au venit din China şi au debarcat în Anglia, în jurul anului 1.700. Marinarii care se întorceau din est le-au adus în cala vapoarelor comerciale. Se pare că „Chow-Chow” era un termen în jargon, aplicat diverselor produse transportate de aceste vase. Termenul s-a lipit ca o poreclă de acești câini.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

La început, din cazul aspectului lor, oamenii nu i-au considerat câini, ci un fel de animal fioros, un amestec de câine, urs şi leu. De aceea, exemplarele importate din China au fost ţinute în grădinile zoologice. A trebuit să treacă ani buni până când cineva a avut curajul să ia o asemenea ,,creatură” acasă şi să o crească drept animal de companie.

Rămâne un mister şi astăzi modul în care Chow şi-a căpătat limba violetă. O legendă veche propune o teorie: la facerea lumii, când Dumnezeu picta cerul în albastru, a stropit pe jos cu câteva picături de vopsea. Câinele Chow îl urma şi, la un moment dat, a lins vopseaua – de atunci, Chow-Chow are avut limba albastră!

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0