Chow Chow – noblețea ,,câinelui – leu” (II)

Chow Chow în opinia crescătorului
Chow-Chow este un câine foarte in-teligent, mândru, demn, distant, rezervat în a-şi manifesta afecţiunea, independent şi încăpăţânat. Nu este făcut pentru a fi ţinut în lanţ şi nu tolerează pedeapsa fizică. Atunci când face un lucru interzis, este destul să îi spuneţi pe un ton ferm „nu!” şi el va înţelege.

Chiar dacă se va întâmpla să repete acţiunea în altă zi, continuaţi să îi spuneţi „nu”, fără să vă enervaţi. Până la urmă câinele va fi exasperat sau plictisit de atitudinea dumneavoastră şi nu va mai continua. Câine foarte protocolar, Chow aşteaptă să fie tratat cu respect – iar în schimbul acestui respect vă va oferi pentru totdeauna iubirea şi loialitatea sa.

Chow consideră drept o datorie de onoare să apere ceea ce iubeşte. Fiind prin natura sa suspicios faţă de străini, nu va lăsa nici un intrus să treacă neobservat pe teritoriul său. Dacă însă stăpânul său este aproape şi îl linişteşte, Chow îl va tolera pe noul venit, ştiind că este prietenul stăpânului – dar asta nu înseamnă neapărat că se va lăsa şi mângâiat!

Un Chow-Chow agresiv cu străinii nu este reprezentativ pentru această rasă, ci este rezultatul unei proaste educaţii primite din partea stăpânului sau al unui dezinteres total al crescătorului faţă de caracterul reproducătorilor din canisa lui.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Educație și socializare
Socializarea este unul dintre cele mai importante elemente din programul de educaţie pe care un chow-chow trebuie să-l urmeze, de la cea mai fragedă vârstă. Deoarece unele exemplare pot fi deosebit de independente or extrem de exclusivis-te în relaţia cu oamenii, socializarea este esenţială pentru a avea un câine care să nu pună probleme în societate.

Puii trebuie să fie obişnuiţi de foarte mici cu prezenţa cât mai multor persoane străine care să-i mângâie şi să se joace cu ei, să iasă frecvent în comunităţi de căţei. Imediat ce va avea toate vaccinurile făcute, puiul trebuie dus în parc, în compania altor pui cu care trebuie lăsat să se joace.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0