Chow Chow – noblețea ,,câinelui – leu” (IV)

Chow-chow este un câine predispus la apariţia eczemelor alimentare şi, din acest motiv, trebuie avută mare grijă la ceea ce i se dă de mâncare. Este de preferat folosirea hranei uscate pentru căţei, din gama premium sau superpremium. Dacă se optează pentru hrana gătită, îi puteţi da orez cu carne de vită sau pasăre (pui,curcan) şi legume. Excepţie fac mazărea, fasolea, varza şi ceapa.

Chow-chow nu are nevoie de multă mişcare şi, din acest motiv, se pretează foarte bine vieţii de apartament.

Boli frecvente la chow-chow
Dintre bolile frecvent întâlnite la rasa chow-chow semnalăm, în primul rând, displazia de şold, hipotiroidia, maladia cotului şi entropionul. Hipotiroidia este maladia cea mai frecvent întâlnită în cadrul rasei, dar, din fericire, poate fi ţinută sub control printr-o medicaţie adecvată. Unul dintre posibilele motive pentru care Chow-Chow devine agresiv este chiar prezenţa unei afecţiuni tiroidiene netratate.

S-a semnalat, în cadrul rasei, şi un anumit procent de exemplare care suferă de tare oculare. Dacă observaţi că Chow al dumneavoastră lăcrimează mai mult decât consideraţi că ar fi normal, este foarte posibil să aibă entropion şi trebuie să vă adresaţi medicului veterinar.

În ceea ce priveşte anestezia, rasa Chow-Chow este considerată ca având un coeficient mic de risc atunci când este vorba despre anestezie, dar câinele trebuie tratat cu aceeaşi grijă şi circumspecţie precum Bulldogul şi precum toate rasele cu bot scurt şi stop puternic marcat.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

O altă problemă importantă este faptul că Chow-Chow este sensibil la căldură şi este afectat de umiditatea atmosferică ridicată. Deci, dacă stă în curte, trebuie să aibă la dispoziţie o zonă acoperită (preferabil de lemn) unde să se adăpostească de soare şi care să rămână uscată chiar dacă plouă mult.

Chow-Chow, liniștit ca o pisică
Chow-chow este suspicios faţă de străini. Este un câine inteligent dar pierde mult timp pentru a analiza situaţiile. El este câinele unei singure familii şi, în cadrul familiei este foarte probabil să respecte şi să iubească pe cineva în mod deosebit. Seamănă cu o pisică, fiind liniştit, silenţios, deseori solitar şi întotdeauna demn. În marea lor majoritate nu tolerează un alt câine de acelaşi sex.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Aceasta postare este din categoria Câini. .

One thought on “Chow Chow – noblețea ,,câinelui – leu” (IV)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru imbunătățirea experienței utilizatorilor.