Comportamentul nocturn al pisicilor (I)

Pisicile sunt animale nocturne, de aceea este normal ca ele să fie active pe timpul nopții. Dacă acest lucru vi se pare supărător, decât să vă pedepsiți pisica pentru că-și urmează programul natural de activități, mai bine învățați-o să-și adapteze perioada de joacă și să o mute ori seara devreme, ori dimineața mai târziu.

Este mult mai ușor să-i asigurați pisicii activități ceva mai liniștite pe timpul nopții, activități care nu vă vor mai afecta somnul și, foarte important, nu o lăsați să vă folosească patul sau dormitorul pe post de teren de joacă.

Cine pe cine dresează?
Activitățile din timpul nopții sunt caracteristice animalelor nocturne, precum pisicile. Dacă i s-ar oferi această alternativă, pisica ar dormi toată ziua, la opt-nouă seara s-ar trezi, s-ar întinde și s-ar scărpina, și-ar face nevoile și și-ar vedea apoi de treburile ei pisicești. Pisicile sunt foarte active începând de seara târziu, până dimineața devreme. Singura problemă este că activitatea pisicii este plasată în perioada total opusă activității dumneavoastră.

Tot ceea ce trebuie făcut este să-i adaptați perioada de „muncă” de la tura de noapte la cea de zi, lucru care este mult mai ușor decât pare. Nu vă puteți aștepta ca pisica voastră să doarmă 24 de ore pe zi. Ea are nevoie și de joacă, iar dacă sesiunile nocturne vă deranjează, atunci asigurați-vă că pisica se va juca mai devreme.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Dacă nu îi veți oferi momente de joacă în timpul zilei, atunci și-o va petrece dormind. Decât să permiteți pisicii să dormiteze toată seara, în timp ce dumneavoastră vă uitați la știri, mai bine închideți televizorul, așezați-vă pe podea și jucați-vă împreună.

Legați de o sfoară o pană sau o bucată de hârtie mototolită și alergați prin casă. Învățați-vă pisica să se urce în pomișorul ei de cățărat și să alerge între dumneavoastră și alt membru al familiei implicat în activitate. Vizitați cel mai apropiat pet-shop și căutați jucării noi și interesante pentru pisica dumneavoastră.


Confecționați singuri jucării. Majoritatea pisicilor se distrează de minune atunci când se răsucesc în interiorul unei pungi mari de hârtie sau într-o cutie impregnată cu iarba mâței.

Încercați să faceți în așa fel ca pisica să obosească seara devreme, lucru care crește posibilitatea ca animalul să doarmă în cursul nopții. Cu cât noua rutină a pisicii va fi mai bine organizată, cu atât se va adapta aceasta mai repede. Programați mesele și sesiunile de joacă la intervale regulate și încercați să le respectați.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Aceasta postare este din categoria Pisici. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *