Cu pisica la fitness

Sfaturi pentru o siluetă perfectă

În sălbăticie, un animal mănâncă exact cât are nevoie și nu pentru că nu ține la…siluetă, ci pur și simplu, fiindcă pentru a ajunge la momentul mesei, trebuie să depună efort. În plus, nevoile lor sunt adaptate tipului de hrană la care au acces, astfel încât aceasta le satisface nevoile nutriționale,în condițiile unui mediu 100 la sută natural.

Spre deosebire de animalele sălbatice, patrupedele domestice au totul la discreție și la îndemână. Nu trebuie să vâneze ca să mănânce, și de multe ori se hrănesc din pură plictiseală. Pisicile nu fac excepție de la regulă și de aceea multe dintre ele ajung obeze și predispuse la îmbolnăviri.

În plus, multe dintre pisicile neîngrijite corespunzător ajung să aibă un metabolism leneș.

Glanda lor tiroidă și ficatul sunt, de asemenea, afectate de obiceiurile alimentare incorecte și de lipsa mișcării, astfel încât organismele lor nu sunt în stare să elimine suficient de repede toxinele sau lipidele în exces. De aceea, ne-am gândit să-ți prezentăm câteva reguli simple, prin care să reușești să o menții în formă și, dacă e deja cam grăsuță, să-ți ajuți pisica să mai scape de câteva kilograme.

Nu uita că este absolut necesar ca, înainte de a impune un nou regim de viață animalului tău de companie, să consulți un veterinar care-i cunoaște bine obiceiurile și starea de sănătate. Specialistul ar trebui, de asemenea, să ajute la monitorizarea progreselor făcute de pisicuța ta.

Joacă-te cu ea și hrănește-o moderat!

Acesta este primul pas pe care este bine să-l faci ca să o ajuți să se mențină în formă. Ajut-o să scape de calorii, încurajând-o să fie activă. Aruncă-i jucării pe care să le prindă, folosește teezer-ele sau baghetele jucărie, determin-o să alerge și să sară cât mai sus. Montează-i o jucărie – sau cumpără-i un complex de mobilier special proiectat pentru joc.

Înlocuiește crochetele pe care i le dădeai drept mulțumire pentru că a făcut ceva bine, cu o mângâiere. Căci atunci când cerșește „ceva bun”, de fapt cere atenție, fiindcă tu ai învățat-o că, în astfel de circumstanțe, primește de mâncare…

Însă, orice învăț are și dezvăț, așa că mângâi-o, periază-i blănița sau „discută” cu ea, în loc să-i dai mâncare, ca expresie a dragostei tale.

Nu ceda rugăminților ei „fierbinți”. Este foarte greu să nu bagi în seamă stăruințele pisicii, ochii ei mari și frumoși, căpșorul aplecat ușor într-o parte și mieunatul implorator. Aceasta mai ales dacă ai învățat-o că, în timpul mesei, primește și ea hrană din farfuria ta… Ține însă minte care este scopul – pisica trebuie să fie în formă, dacă vrei să fie sănătoasă. La început, o poți închide temporar într-o altă cameră decât cea unde mănânci, ca să nu fii tentat să cazi pradă insistențelor sale. Și încă ceva: hrănește-o cu alimente de bună calitate, care au un conținut echilibrat de proteine, grăsimi, carbohidrați și fibre ușor digerabile

Dacă ai o pisică grasă sau una mai în vârstă, nu o forța din prima să facă prea mult efort. Pune-te în locul ei! Dacă ai avea prea multe kilograme și nu ai fi tocmai în formă, ai fi de acord ca la prima sesiune de antrenament să faci 50 de flotări și să alergi trei kilometri? Nu o extenua și nu o fugări, până când ajunge să respire greu. O poți plimba folosind lesa, pe afară sau chiar prin casă. Destule pisici sunt dispuse să își urmeze stăpânul în lesă, dacă sunt pregătite și dresate corespunzător, încă de la vârste fragede. În plus, dacă o scoți pe afară, orizontul i se va lărgi și va avea ocazia să cerceteze în voie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0