CUM SĂ FOTOGRAFIEZI O PISICĂ

Acest articol este recomandat oamenilor care cunosc destul de multe lucruri despre pisici, dar care nu știu prea multe despre aparatele de fotografiat. În principiu, există patru tipuri de pisici, din punct de vedere al fotografilor:
– pisicile prietenoase, care își doresc maximum de transfer al blănii pe îmbrăcămintea ta;
– pisicile speriate, care își stabilesc o zonă de toleranță și, imediat ce pătrunzi în cameră, fug și se fac nevăzute;
– pisicile indiferente, care au făcut deja cunoștință cu aparatul de fotografiat, au fost supuse acestui proces plictisitor și nu sunt interesate de tine deloc;
– pisicile înfometate, care vor să îți atragă atenția într-un mod cât mai evident posibil. Aceasta este însă doar o situație temporară, deci nu te baza pe ea, pentru că nu va ține mult!

Există și categorii de pisici care pot fi surprinse de camera foto într-o manieră neconvențională, precum pisicile adormite, cele care se luptă între ele sau care procreează, dar care nu sunt chiar atât de relevante în cadrul procesului fotografic. De obicei, pisicile indiferente sunt cele care tind să producă fotografiile cele mai bune, după care urmează cele prietenoase. În ceea ce privește exemplarele sperioase, ele reprezintă o pierdere de vreme: odată ascunse, nu le mai poți găsi!

Pentru a realiza niște fotografii reușite, trebuie totuși să urmăre ști câteva reguli importante:
Regula 0: Întotdeauna cere permisiunea subiectului sau modelului înainte de a începe.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Regula 1: Ferește-te de blitz ca șoarecele de pisică! Dacă totuși ai nevoie de lumină suplimentară, închide blitzul și ieși afară cu tot cu pisică. Fie-ți milă de bietul animal! Nu-i băga lumina aceea strălucitoare în ochi, pentru că te va ține minte…

Regula 2: Fotografiile trebuie făcute de la înălțimea pisicii, sau mai bine zis de la înălțimea șoarecelui. Nu te plânge! Pisicile și arta cer sacrificii!

Regula 3: Nu are nici un sens să cheltuiești mulți bani pe echipamentul fotografic dacă acesta este destinat exclusiv imortalizării mâțelor. Ele nu vor fi impresionate, și nici tu nu vei face poze mai bune. Cea mai bună distanță de focalizare este de 100-130 cm (sau cam așa ceva), de unde poți face poze numai bune, fără să intri, la propriu, în fața fotomodelului. Îți recomand și lentilele de 50 mm, care îți permit să ții camera cu o mână, iar cu cealaltă să distrezi cât mai bine subiectul.

Regula 4: Cu toate că pisica este foarte importantă, o fotografie bună devine cu adevărat reușită când ai și un fundal adecvat. De aceea trebuie să găsești mai întâi cadrul perfect, și deabia mai apoi poți căuta pisicile și începe distracția.

Regula 5: Nu te mai chinui degeaba să faci fotografii în interior, dacă chiar nu știi ce faci! Și dacă ai citit până la acest punct, înseamnă că probabil nu știi. Mai bine ia pisica în brațe și oferă-i recompensele binemeritate pentru că te-a suportat!

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0