Cum visează pisicile (I)

Pisicile pot petrece o zi întreagă lenevind, dormind sau spălându-se, cu foarte scurte pauze de masă. Ele par a avea două motouri pe care le urmează cu sfințenie: „Dacă nu știi ce să faci, spală-te!” și „Dacă te-ai plictisit, dormi!”. Blândele pisici sunt maestre în arta somnului, stând încolăcite în cele mai imposibile poziții, culcate pe spătarele scaunelor sau întinse pe spate și cu lăbuțele în aer.

În timpul acestor lungi și mai mult decât plăcute momente de somn, probabil că ați remarcat anumite mișcări neobișnuite: lăbuțele se întind scoțând la iveală gheruțele, după care imediat se retrag, iar picioarele și mustățile încep să tremure. În același timp, pisica începe să scoată sunete ciudate, sub forma unor mârâituri scurte și ușoare. Da, într-adevăr, pisica dumneavoastră pare că visează!

Putem însă afirma cu siguranță că prietenele noastre blănoase visează? ªi dacă da, atunci ce? Deși pare ciudat să acordăm pisicilor puteri imaginative, putem totuși afirma că ele își rezolvă problemele cu minimum de erori. Un exemplu semnificativ este dat de o pereche de pisici care au reușit să descopere foarte repede cum să deschidă clanțele ușilor: în loc să sară până la mâner, ele s-au așezat una peste cealaltă și au ajuns imediat la țintă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Unele pisici par astfel adeptele rezolvării situațiilor prin metode neconvenționale, sau poate chiar dețin o imaginație debordantă. Visele umane își au originea în lucrurile sau în faptele pe care le-am experimentat, văzut sau citit, și pe care le îmbogățim cu ajutorul propriei imaginații.

La fel, pisicile pot visa aspecte din viața lor cotidiană, cele mai frecvente fiind scenele de „vânătoare” continuă, în care „prada” nu poate fi atinsă. Este posibil ca mișcările rapide și tremurate din vis să reamintească de o plimbare făcută cu scopul de a vâna. Deși nu toate pisicile au vânat vreodată pradă adevărată, absolut toate au moștenit instinctele specifice vânătorii.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0