Cum visează pisicile (II)

Multe dintre mișcările labelor se aseamănă cu cele realizate în timpul jocului cu prada, de multe ori pisicile mârâind frustrate când nu-și pot atinge ținta. Există însă și situații în care sunetul emis este de fapt un murmur de mulțumire Dacă privim cu atenție, putem descoperi ce scenariu se desfășoară într-un anumit moment în visul pisicii.

Mișcările produse reprezintă în întregime indicii a ceea ce se întâmplă în căpșorul acela micuț. Coada ridicată ar putea însemna că tocmai a „văzut” ceva interesant, sau că este pregătită să sară asupra prăzii, adică este gata de atac. În cazurile în care asistați la o scenă în care pisica seceră fulgerător aerul cu lăbuța sau în care îi freamătă mustățile și are botul întredeschis, înseamnă că pândeș-te prada, sărind ulterior asupra ei.

Câteodată tigrul în miniatură își linge rapid buzele după aceea, ceea ce indică faptul că scopul a fost atins. De cele mai multe ori însă, vânătoarea din vis eșuează, pisica mișcându-și în continuare coada și clănțănind ușor din dinți. Trebuie știut că pisicile visează și alte întâmplări în afara vânătorii, pentru că au acumulat și alte experiențe, care le urmăresc până și în vis. Se întâlnesc cazuri de pisici care au vise foarte violente și care se manifestă prin mișcări bruște, chinuitoare, ca și cum ar încerca să scape de un adversar imaginar.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

De multe ori, aceste situații apar la exemplarele care au fost cândva foarte speriate sau chiar bătute. Visele lor sunt foarte stresante și le creează un disconfort real. Întâmplările traumatizante cauzează deseori coșmaruri și destabilizează serios pisica, din punct de vedere emoțional și psihic. Aceste cazuri au nevoie de o atenție sporită din partea stăpânilor, la fiecare vis agitat pisicile trebuind să fie trezite și liniștite.

În timpul somnului, creierul uman eliberează substanțe care inhibă activitatea funcțiilor corpului, acest fapt reținându-ne de la a reacționa în mod real la stimulii visului. Creierul pisicilor funcționează în mod similar. Cu siguranță, în visele micilor noastre prietene se regăsesc scene dintre cele mai importante activități ale lor, precum ora mesei, joaca cu semenele, toaletarea, plimbările, vânătoarea etc.

De multe ori, pisicile au însă vise plăcute, și, asemenea oamenilor, unele dintre ele au trăiri mai intense decât altele. Data următoare când vă găsiți pisica dormind, apropiați-vă, priviți-o atent, și încercați să descoperiți ce visează!

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0