DIN STRADĂ ÎN APARTAMENT (II)

ÎNCURAJAȚI-O!
Dacă asigurați pisicii o ședere plăcută în casă, perioada de tranziție va fi mai ușoară și pentru ea și pentru dumneavoastră. Fiți atenți la momentul când, după ce a încercat să iasă pe ușă, se întoarce în casă. Recompensați-o printr-o mângâiere, prin mâncare puternic aromată sau jucați-vă cu ea.

„PEDEPSIREA” PISICII
Dacă veți face în așa fel încât ușa să devină un obiect neplăcut pentru pisică, veți reuși să scăpați de mieunatul jalnic prin care vă anunță că vrea să iasă. Este însă esențial ca distragerea atenției să nu fie violentă. Folosiți un bidon cu atomizor, cu care de obicei udați frunzele plantelor, jetul său fin fiind suficient pentru a o îndepărta de ușă.

O altă soluție ar fi zgomotul. Puneți câteva monede într-o sticlă de plastic și agitați-o atunci când pisica se apropie de ieșire. Este un procedeu care de obicei reușește. Combinați aceste mici „corecții” cu recompense adecvate ori de câte ori pisica renunță la intenția de a părăsi casa; metoda va da rezultate în scurt timp.

ASIGURAȚI-I O ACTIVITATE MENTALĂ ADECVATĂ
Folosirea jocurilor pentru recompensare sau pentru distragerea atenției pisicii poate avea ca scop și un ușor dresaj al acesteia. Învățați-o mici trucuri – jocuri care vă pot plăcea amândurora. Aceste episoade repetate vă vor împrieteni mai repede, iar pisica va avea mai mult de lucru, uitând de vechile obiceiuri. Când perioada critică a trecut, după ce pisica s-a obișnuit cu viața din casă, îi puteți permite să petreacă mici intervale de timp afară.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa mancare hipoalergenica pisici, o gama larga de mancare rozatoarecusca porcusor de guineea sau filtre externe acvariu.

Plimbatul în lesă este un obicei care, odată devenit frecvent, îi va permite să-și viziteze locurile favorite din apropierea casei. Nu faceți acest lucru decât dacă este absolut necesar, și niciodată când ea o cere. Când pisica este liniștită și se află departe de ușă, puneți-i hamul și ieșiți la o mică plimbare. Ea nu va percepe acțiunea respectivă ca pe o recompensă, pentru că nu are cu ce să o asocieze, astfel încât nu va putea anticipa momentul când va fi scoasă din casă.

MICI ACCIDENTE
Pisica este un animal ce reacționează rapid, dacă situația o cere. Momentul în care ieșiți din casă este ideal ca ea să dea buzna pe ușă. Va alerga spre ieșire atunci când va auzi sunetul cheilor. Se poate ajunge astfel la o situație periculoasă, nu numai pentru pisică, dar și pentru cei care se apropie, din exterior, de ușă.

Din fericire, acest obicei poate fi schimbat fără prea mari eforturi. Alegeți un moment când nu vă grăbiți să plecați și folosiți câteva metode de a vă convinge pisica să nu se apropie de ușă. Plasați în apropiere un bidon de apă cu atomizor.

La întoarcerea acasă deschideți ușor ușa, iar dacă pisica este acolo folosiți atomizorul. Nu spuneți nimic. Trebuie ca pisica să asocieze pedepsirea cu ușa deschisă și nu cu prezența dumneavoastră. În cazul în care pisica nu apare imediat la intrarea în casă, deschideți ușa încet, astfel încât să aveți timp să reacționați atunci când aceasta se repede spre ieșire. Aveți multă răbdare! Acțiunea dumneavoastră va fi încununată de succes dacă vă doriți cu adevărat o pisică și dacă nu vă așteptați ca rezultatele pozitive să apară peste noapte.

P: Pentru cele mai performante accesorii de muls și procesare a laptelui  accesați www.proferma.ro La noi gasiti hranitori si adapatori pentru pasarihrana pentru cai sau adapatori vaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0