Hovawart, sportivul cu suflet de copil (II)

Câine de pază şi de protecţie
Este un excelent paznic. Deţine instinctul de protecţie. Astfel, el va urmări necunoscuţii care încearcă să pătrundă în casă, căutând să-i oprească. În schimb, îi va lăsa să intre fără probleme pe vizitatorii cunoscuţi familiei.

Câine utilitar
Este un polivalent, având toate calităţile pentru a primi o educaţie aprofundată şi variată. În fapt, el este muncitor, inteligent, înţelege repede ce i se cere. Este uşor de educat. Dar nu este un robot, de fapt el se supune în mod voluntar stăpânului.

Hovavart poate practica diverse sporturi canine. Poate, de asemenea, să fie folosit de către profesionişti drept câine de pază, salvare, în căutarea drogurilor şi a persoanelor dispărute, drept câine ghid pentru nevăzători etc.

Puii Hovawart
Un căţel Hovawart este plin de viaţă, deci, este turbulent. Hovawart rămâne ,,copil” mult timp. El nu se maturizează până la vârsta de doi ani, uneori chiar până la trei ani.

Pentru ca acest câine să fie un excelent companion, el are nevoie de un stăpân ,,adevărat conducător de haită”, care să îl educe cu fermitate (asta din cauza temperamentului său încăpăţânat), coerenţă, dar şi cu blândeţe (asta din cauza sensibilităţii sale), totul conducând la o relaţie de încredere cu stăpânl.

Standard: grupa a II-a FCI (nr. 190)
Aspect general: Rasă de talie mare, este mai mult lung decât înalt.

Comportament: Se află permanent în alertă, dar nu este niciodată agresiv fără motiv. Este calm, afectuos cu stăpânul şi blând cu copiii. Viguros şi puternic, este un mare iubitor al întotului, fiind și un alergător şi un săritor excelent. Posedă un simţ olfactiv foarte ascuţit.

Dresajul acestui câine trebuie să fie ferm şi efectuat cu răbdare. Latră rareori, dar atunci când se întâmplă, lă-tratul său este tare, profund şi rezonant. Îşi atinge maturitatea la vârsta de doi ani. Are nevoie de exerciţii şi de spaţiu în care să alerge.

Cap: puternic, cu frunte lată şi arcuită. Stop pronunţat, bot lung, buze negre.
Ochi: de formă ovală şi închişi la culoare.
Urechi: triunghiulare, atârnate şi lipite de cap.
Corp: musculos, fluid, gât puternic. Nu prezintă salbă; piept lat, adânc, crupă uşor înclinată, spate drept, solid.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Membre: robuste, foarte musculoase; labe solide, ovale.
Coadă: lungă, bogat îmblănită, ajunge puţin mai jos de nivelul jareţilor; în stare de repaos este purtată în jos.
Robă: lungă, cu subpăr uşor lânos, dură, cu onduleuri uşoare; scurtă pe cap şi pe membre; fără onduleuri definite sau lungi.

Culoare: are culoarea căprioarei (blond roşcat), negru, negru cu pete de foc (cea mai întâlnită variantă), cu marcaje roşcate.
Înălţime: masculul măsoară între 63 şi 70 de cm, iar femela între 58 şi 65 de cm.
Greutate: deşi este clasat ca moloss de munte, el cântăreşte între 25- 40 de kg.
Utilizare: câine de turmă, câine utilitar, salvamont, cercetaş (droguri, ghid), câine de pază şi de companie.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Aceasta postare este din categoria Câini. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *