În apă tulbure (V)

Înainte de a reintroduce peştii în vas, curăţaţi filtrul şi spălați acvariul de două ori, la 48 de ore distanţă, pentru a elimina orice urmă de produs.

O altă tehnică, mai greoaie, dar mai puţin traumatizantă pentru echilibrul biologic al acvariului, constă în expunerea algelor la radiaţii ultraviolete. Un aparat cu U.V. va fi amplasat, pentru câteva zile, alături de sistemul de filtrare.

Dacă vă interesează o modalitate „ecologică”, introduceţi în acvariu câteva dafnii, căci acestea se hrănesc cu alge. Va trebui să scoateţi însă peştii, care, la rândul lor, se dau în vânt după dafnii, sau să introduceţi micile crustacee într-o plasă, pentru a fi în siguranţă. Pentru a micşora riscul de a avea o apă de culoare verde în acvariu, nu amplasaţi vasul în lumina directă a soarelui şi nici în apropierea ferestrelor care dau spre sud sau vest, în special pe timpul verii.

Apă maronie
În afară de situaţia în care vasul beneficiază de o filtrare cu turbă, această situaţie nu este deloc normală într-un acvariu. La fel ca şi culoarea verde, şi cea maronie este cauzată de o dezvoltare masivă a algelor, de data această, maronii. Invazia acestor organisme are drept punct de plecare excesul de reziduuri organice rezultate din descompunerea deşeurilor, dar şi lipsa de lumină.

După ce aţi realizat deja tradiţionala schimbare a apei, necesară pentru curăţarea mediului, va trebui, în funcţie de cauza problemei, fie să măriţi durata şi calitatea luminii, fie să le oferiţi peştilor hrană mai puţină.

Reacţii şi produse diverse
Producătorii profesionişti au lansat pe piaţă foarte multe produse cu capacitatea de a curăţa apa devenită tulbure. Aceşti compuşi acţionează în funcţie de cauza problemei.

Anumite produse pot să strângă deşeurile aflate în suspensie, transformându-le în conglomerate ce vor fi eliminate apoi prin filtrare mecanică. Altele, din contră, conţin enzime ce „sparg” deşeurile organice precipitate în mediile de filtrare.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

La fel ca şi produsele destinate îngrijirii animalelor, şi aceste produse pot provoca reacţii secundare dacă nu sunt folosite corespunzător. Pentru a evita efectele neplăcute, citiţi prospectele înainte de folosire şi respectaţi dozele indicate de producător.

Este o mare greşeală să credem că vom spori eficacitatea produsului dacă adăugăm numai câteva picături în plus.
În plus, după orice intervenţie, va trebui să fim cu ochii în patru, pentru a lua imediat măsuri dacă se întâmplă ceva.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *