Kerry Blue Terrier (II)

Este evident că acest terrier „arlechin” este echivalentul a ceea ce astăzi cu- noaştem sub denumirea de Kerry Blue Terrier. Unii cercetători ai rasei afirmă că aceasta are la bază Soft Coated Wheaten Terrierul.

În Anglia, Kerry Blue Terrierul a apărut pentru prima dată în anii 1920, fiind recunoscut doi ani mai târziu. În America de Nord rasa a apărut ceva mai devreme, prin 1918-1919, urmând ca în 1920 să înceapă să participe în competiţiile canine.

Ani de-a rândul câinii din rasa Kerry Blue Terrier au fost utilizaţi la vânătoarea de animale mici, rozătoare, vidre, la paza şi la mânatul turmelor şi al cirezilor, în Anglia făcând echipă cu poliţiştii, iar în armata militară fiind printre cei mai buni câini de pază (în timpul celui de-al Doilea Război Mondial).

Un câine cu personalitate
„Kerry nu este un câine pentru oricine – este prea inteligent pentru asta. Dacă nu-l înţelegi sau nu-l accepţi ca pe un membru al familiei, atunci el nu-şi va arăta personalitatea care l-a făcut celebru. Ca să îndrăgeşti un Kerry Blue Terrier, trebuie mai întâi să îndrăgeşti irlandezii, pentru că un Kerry este mai mult decât ataşat de originile sale.

Singurul obicei irlandez pe care nu l-am văzut la un Kerry este fumatul pipei. În rest, are toate celelalte trăsături specifice: neobişnuitul dar minunatul umor, agerimea şi temperamentul arzător.” („The New Complete Kerry Blue Terrier”, E.S.Montgomery, 1965)

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Cum trebuie să fie un Kerry Blue Terrier:

  • puţin încăpăţânat, mândru, tenace, curajos, îndrăzneţ, chiar şi un pic bătăios;
  • foarte inteligent, curios, uşor de dresat, dornic de a-i face pe plac stăpânului;
  • energic, jucăuş, uneori chiar „vijelios”;
  • afectuos, vesel;
  • loial;
  • un adevărat „câine de familie”, nu un câine cu un singur stăpân;
  • prietenos cu copiii;
  • îndrăzneţ, viguros şi rezistent.

Cum trebuie să fie stăpânul unui Kerry:

  • ferm, consecvent, hotărât (mult mai încăpăţânat decât Kerry Blue Terierul!);
  • iubitor, afectuos, răbdător, foarte energic.

Standard FCI, nr.3/11.05.2005
Ţara de origine: Irlanda.
Data publicării standardului în vigoare: 19.04.2005.
Utilizare: Kerry Blue Terrier era folosit în urmărirea vidrelor, în cele mai adânci ape, la vânătoare de bursuci, viezuri şi alte animale dăunătoare.

De asemenea, era considerat un bun câine de pază şi un companion loial.
Clasificare FCI: grupa a III-a a Terrierilor. Secţiunea 1 – Terrieri mari şi medii; fără probă de lucru.
Aspect general: Kerry Blue Terrierul ti-pic trebuie să fie bine proporţionat, să posede o musculatură bine definită, spe- cifică terrierilor.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0