KORAT – minunea albastră (I)

ORIGINE ȘI ISTORIC
țailandezii consideră pisicile Korat ca fiind aducătoare de noroc, existând o adevărată tradiție în ceea ce privește influența lor benefică: au blana de culoare argintie, ceea ce este un simbol al bunăstării, iar ochii lor au culoarea orezului, lucru care se pare că aduce recolte bogate.

Două pisici Korat oferite în dar unei mirese (chiar dacă este vorba numai despre o ilustrare artistică a acestora) asigură căsniciei un viitor fericit. Cea mai veche reprezentare grafică a unui Korat apare într-o carte cu versuri și desene numită „The Cat-Book Poems”, aflată la Biblioteca Națională din Bangkok și care, după cum atestă Departamentul de Arte frumoase al Ministerului Educației din țailanda, a apărut în perioada Ayudha (1350-1767).

Se pare că regele Rama al V-lea este cel care a dat numele actual al rasei, după ce a remarcat frumusețea pisicii și s-a interesat de proveniența acesteia – răspunsul pe care l-a primit fiind, ați ghicit, Korat (o provincie din nord-estul țailandei). În țailanda, aceste pisici sunt crescute de foarte mult timp, însă prima pereche de Korat (Nara și Darra) a fost importată în Statele Unite de-abia în anul 1959. Rasa a fost acceptată pentru a concura în expozițiile CFA în 1966.

DESCRIERE
Koratul mai este numit și „Si-Sawat”, pentru că are culoarea albastră-argintie a fructului sawat, specific țailandei. Este o rasă pură, iar frumusețea atât de specială a exemplarelor provine tocmai din faptul că trăiesc în libertate în mediul natural, fără a fi afectate de intervenția umană. Strămoșul pisicii Korat este o pisică sălbatică încă prezentă în regiuni mai îndepărtate ale țailandei.

Trăind liber, pisicile își aleg singure partenerii pentru împerechere, urmând astfel legile naturii, ceea ce înseamnă că numai indivizii cei mai puternici supraviețuiesc și se reproduc. Corpul acestei pisici este atât suplu, cât și compact, iar modul lin în care și-l poartă o ajută să vâneze, trecând adeseori neobservată.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Capul este puternic, la fel ca la pisicile sălbatice, și are forma unei inimi. Ochii, mari și strălucitori, variază în ceea ce privește culoarea: sunt verzi aurii pe timpul zilei și de un verde smarald noaptea, dar, indiferent de nuanță, sunt întotdeauna alerți. Urechile sunt mari și foarte late la bază. Capacitatea auditivă excepțională a acestei pisici este o calitate imperios necesară în sălbăticie.

CARACTERISTICI ȘI TEMPERAMENT
Koratul are un temperament extraordinar. Îi place să stea în preajma oamenilor și să fie un partener activ la tot ceea ce întreprindeți. Adoră joaca și se adaptează perfect traiului alături de familie. Face parte dintre rasele „vorbărețe” și nu va ezita să vă amintească faptul că îi este foame, că vrea să se joace sau că are nevoie de mai multă atenție. Este o pisică activă și extrovertită, nefiind cel mai comod partener de viață, pentru că se așteaptă ca dumneavoastră să fiți cei care se adaptează la obiceiurile ei, și nu invers.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0