KORAT – minunea albastră (III)

MEMBRELE: sunt proporționale cu restul corpului. Distanța de la baza gâtului până la cea a cozii este aproximativ egală cu cea de la baza cozii până la podea. Membrele anterioare sunt ușor mai scurte decât cele posterioare.

LABELE: sunt ovale și prezintă cinci degete la cele anterioare și patru la cele posterioare.

COADA: are lungime medie, este mai lată la bază și se îngustează spre vârf, care este rotunjit.

BLANA: este scurtă, lucioasă, fină și lipită de corp. Părul care acoperă coloana vertebrală dă senzația că se despică atunci când pisica se mișcă. Culoarea blănii este albastră, iar vârfurile firelor de păr sunt argintii. Cantitatea de argintiu trebuie să fie suficientă pentru a produce un efect de halo. Părul este, de obicei, mai deschis la culoare la bază, iar nuanța de albastru se închide gradat, atingând intensitatea maximă chiar spre vârfuri, care sunt argintii.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Exemplarele adulte nu trebuie să prezinte marcaje umbrite sau tabby. În zonele în care blana este scurtă, nuanța de argintiu este mai intensă. Nu sunt acceptate: firele de păr cu vârfuri argintii doar la nivelul capului și al membrelor; nuanța de albastru închis sau culoarea lavandei pentru pielea nasului și buze; culoarea albastru închis sau cea a lavandei cu tentă rozalie la pernuțele labelor. Culoarea ochilor trebuie să fie verde luminos, acceptându-se și o tentă de nuanța chihlimbarului.

Pisoii și exemplarele care nu au atins încă maturitatea au ochi de culoare galbenă sau chihlimbarii-verzui. Nuanța perfectă nu se atinge decât de-abia în perioada de maturitate, adică între vârsta de doi și patru ani.
SUNT DESCALIFICATE: coada vizibil răsucită, numărul incorect de degete, orice altă culoare a blănii în afară de cea acceptată. Nu sunt permise încrucișările în afara rasei.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0