„Micul Alexandru” Vorbitorul din colivie pentru companie

„Micul Alexandru” este o specie de papagal ce provine din nord-vestul Asiei, fiind o pasare vesela si sonora. Se numara printre speciile care vorbesc si reusesc sa pronunte cuvintele cu o claritate uimitoare, care pot invata un vocabular bogat de pana la 250 de cuvinte.

Acest papagal invata sa vorbeasca deoarece isi considera stapanul ca pe un prieten cu care doreste sa interactioneze si sa ii capteze atentia.

Papagalul „Micul Alexandru” nu doar ca are capacitatea de a imita limbajul uman, ci este totodata inteligent, cu o personalitate puternica, se face foarte indragit ca pasare de companie, se ataseaza foarte repede de stapan.

Acest papagal are nevoie de o colivie inalta, cu dimensiuni (L x l x h): 61,50 x 40 x 65 cm cu o distanta intre zabrele nu mai mica de 1,25 cm, pentru a se simti confortabil.

Este recomandat sa fie tinut in colivie cel mult cu perechea sa, intrucat are tendinta uneori sa dezvolte comportamente agresive vizavi de alte exemplare.

In captivitate, este important sa beneficieze de atentie constanta din partea proprietarului pentru a deveni si a ramane o pasare sociabila, docila, jucausa, deloc capricioasa. In interiorul custii are nevoie de stinghii si jucarii multiple care sa ii mentina viu interesul si curiozitatea.

Este indicat sa fie curatate betele din colivie si jucariile o data pe saptamana si sa fie amenajat in interiorul coliviei un loc cu nisip foarte fin avand in vedere faptul ca papagalul este obisnuit sa-si tavaleaca fructele in nisip inainte de a le savura. Asternutul pastreaza cusca curata, motiv pentru care trebuie inlocuit zilnic.

Diete trebuie sa fie echilibrata. Pe langa meniurile de papagali adulti compuse preponderent din seminte de floarea-soarelui, alte seminte si alune in coaja, mesele pot fi completate cu fructe, legume, nuci, migdale, arahide in cantitati reduse. Ii plac in special bananele si merele. Micul Alexandru adora fructele oleaginoase, precum nucile, insa acestea trebuie oferite doar ca recompensa sau gustare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0