Munchkin, pisicuţa din…Oz

Istorie

 Munchkin este cea mai veche rasă de pisici pitice. Ea nu a fost creată artificial, ci este rezultatul unei mutaţii genetice.

Primele exemplare din această rasă au fost descoperite în anul 1953, în Rusia, dar detaliile sunt foarte puţine. 30 de ani mai târziu, Sandra Hochendal din SUA, a găsit două pisici în camioneta pe care o conducea. Aceasta le-a îndrăgit imediat şi le-a numit Munchkin, după numele locuitorilor minusculi întâlniţi de eroina basmului scris de Frank Lyman Baum „Vrăjitorul din Oz”.

În anul 1994, rasa a fost recunoscută de Asociaţia Internaţională a Felinelor (TICA), iar în prezent, pisicile Munchkin au devenit chiar foarte populare, în special datorită înfăţişării.

Caracteristici fizice

 Munchkin este faimoasă pentru picioarele sale scurte, rezultat al unei gene recesive. Restul corpului este normal proporționat. Aceste pisici au atât blană lungă, cât și scurta, de diferite culori și modele.

Este o pisica de dimensiuni mici, cu un corp delicat și fin care atinge la maturitate o greutate de 3-4 kilograme.

Personalitate

Este foarte prietenoasă și adoră să fie răsfățată și mângâiată. Are foarte multă energie și este mult mai rapidă și mai agilă decât pare.

Îngrijire

Blana pisicii din rasa Munchkin este usor de întreținut, o periere săptămânală fiind mai mult decât suficientă. In schimb, urechile trebuie curățate frecvent și ghearele tăiate. Pentru a preveni afecțiunile dentare, este bine ca dinții să îi fie periați cel puțin odată pe săptămână.

Pisica din rasa Munchkin este în general sănătoasă. Nu suferă de probleme la nivelul coloanei vertebrale.

Totuși, această rasă este mai predispusă la obezitate.

 

Această pisică este potrivită pentru orice familie care o poate iubi și care poate avea grijă de ea.

 

0