O rasă sub lupă: Boxer (II)

Un prieten fidel și un jucăuș pe cinste
Cam așa poate fi caracterizat, în câteva cuvinte, un Boxer. Acest câine pare a nu se maturiza niciodată, rămânând un jovial până la adânci bătrâneți. De o afecțiune ieșită din comun față de familia lui, uneori devine chiar puțin obositor și incomod din cauza veseliei debordante de care dă dovadă. Deja imaginea aceea a unui câine de luptă, cu o mușcătură puternică și periculoasă, nu mai este valabilă, asta datorându-se în principal crescătorilor.

Boxerul este un câine foarte ușor de dresat, chiar și de către stăpânii lipsiți de experiență, dar asta presupune diplomație și consecvență. Așa că, dacă la final câinele capătă un comportament necivilizat și agresiv, asta e din cauză că proprietarul și-a dat (în mod conștient) silința ca temperamentul câinelui să ia o asemenea întorsătură. Boxerul nu este un animal agresiv, dar în schimb este un câine de pază foarte vigilent și curajos.

Pe cât este de bun și de copilăros cu familia, pe atât este de neîncrezător față de străini. Din fericire, are foarte multă încredere și respect față de stăpânul său, așa că, odată ce o persoană este acceptată în casă de acesta și Boxerul va dori să-și facă noi prieteni și se va bucura de prezența musafirilor.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Pe de altă parte, și toleranța lui are limitele sale, în sensul că acceptă foarte greu un alt câine în viața stăpânului său. Este gelos, și pace… Nu același lucru se întâmplă însă și cu pisicile, animale pe care Boxerul le agreează și pe care le acceptă cu ușurință.

Întreținere și alimentație
Deși în unele țări nu se mai practică cuparea urechilor și a cozii, crescătorii împătimiți rămân totuși adepții acestei practici, mai ales în ceea ce privește coada. În general, Boxerul este un câine sănătos, mai ales dacă este corect întreținut. Fiind foarte energic, el are nevoie de multă mișcare, așa că, aviz proprietarilor care locuiesc la bloc!

Pe timp de vară trebuie să țineți cont de faptul de această rasă suportă foarte greu căldura, existând pericolul insolației și al șocului termic. Iarna însă, este cel mai fericit, mai ales dacă hrana sa va fi ceva mai bogată în proteine și grăsimi.

Din punct de vedere al alimentației, nu trebuie să uităm faptul că Boxerul este una dintre rasele cu o medie de viață mai mică, el trăind intens și energic fiecare clipă; așadar hrana sa trebuie să fie bogată în proteine și de foarte bună calitate, corespunzătoare unui animal cu o creștere rapidă. Rația zilnică va fi împărțită în două mese, pentru a se evita torsiunea de stomac.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0