O rasă sub lupă: Boxer (III)

Standard FCI nr.144
Deutscher Boxer
fifiara de origine: Germania
Data publicării stan-dardului de origine în vigoare: 30.X.1967
Clasificare FCI: grupa a II-a: Pinscheri și Schnauzeri, molosoizi și Ciobănești elvețieni; secțiunea 2: câini de tip molosoid, necesită probă de lucru.
Aspect general: câine de talie medie, viguros, compact, cu osatură puternică; are o alură vioaie; nu trebuie să fie nici greoi dar nici cu o structură prea delicată.

Proporții importante:
a)lungimea corpului / înălțimea la greabăn: linia orizontală a spatelui este perpendiculară pe linia verticală trecând la nivelul umărului iar cealaltă linie verticală trece la nivelul crupei definind astfel un pătrat perfect.
b) Adâncimea cutiei toracice/înălțimea la greabăn: toracele este adânc, până la coate; lățimea pieptului reprezintă 1/2 din înălțimea la greabăn.
c) Lungimea punții nazale /lungimea capului: lungimea punții nazale în raport cu craniul trebuie să fie 1:2 (măsurată de la vârful nasului până la colțul interior al ochiului sau, respectiv, de la colțul interior al ochiului la occiput).

Comportament/Temperament:
Boxerul trebuie să fie neînfricat, încrezător în propriile capacități, calm și echilibrat;
– temperamentul este un aspect de maximă importanță și necesită o atenție maximă din partea crescătorului;
– devotamentul și loialitatea față de stăpân și de întreaga familie, vigilența și curajul reprezintă calități definitorii ale rasei;
– cu toate că este deosebit de jucăuș, în situații limită este neînfricat; este ușor de educat;
– nu este un câine pretențios; este apreciat atât pentru calitățile sale de companion desăvârșit cât pentru faptul că este un bun câine de pază și de lucru;
– caracterul său este demn de încredere.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Cap: aspectul acestuia este caracteristica principală a Boxerului; trebuie să fie bine proporționat în raport cu restul corpului, nici prea greoi dar nici prea delicat; botul trebuie să fie mare și puternic armonia capului depinde de balanța bot/craniu; din orice direcție este privit, din față sau din părțile laterale, întotdeauna botul trebuie să fie direct proporțional cu craniul; niciodată nu trebuie să pară prea mic; nu trebuie să fie cutat;

Regiune craniană
Craniu: este ușor arcuit, nici rotund, nici plat; nu trebuie să fie prea larg; occiputul nu trebuie să fie prea pronunțat; ridurile de pe frunte foarte puțin marcate, nu trebuie să fie adânci, în special între ochi.
Stop: distinct; puntea nazală nu trebuie să fie “înfundată” ca la Bulldog dar nici aplecată.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0