Orezul sălbatic (Hygroryza aristata) (I)

Hygroryza aristata este una dintre puţinele plante erbacee utilizate în acvarii. Datorită structurii frunzelor şi modalităţii de creştere, prezenţa ei dă o notă de originalitate care va îmbogăţi aspectul micii voastre lumi acvatice.

Familia Poacee, sau Graminacee, conţine plante erbacee, dintre care numai câteva sunt acvatice – incluzând aici diferite specii de orez. Hygroryza aristata este una dintre puţinele plante din această familie cultivate de acvarişti. În natură, o întâlnim la suprafaţa apelor liniştite a lacurilor, canalelor şi, bineînţeles, în orezării. Boabele sunt recoltate şi poartă denumirea de «orez sălbatic».

Neapărat lumină!
Această plantă plutitoare nu îşi extrage substanţele nutritive din sol, deci poate fi cultivată fără probleme într-un acvariu fără substrat. Rădăcinile lungi captează din apă toate elementele nutritive necesare plantei, nu din pământ.

Cultivarea orezului sălbatic în acvariu nu ridică dificultăţi, pentru că vorbim despre o plantă care se adaptează unui pH al apei dintre cele mai variate; nu o deranjează nici duritatea mai ridicată sau diferenţele de temperatură. Poate suporta o temperatură minimă de 10° C, ceea ce permite cultivarea chiar şi într-un bazin exterior.

Planta are, în schimb, nevoie de multă lumină. În caz contrar, va involua sau chiar va dispărea complet. Aşadar, dacă vreţi să cultivaţi această plantă cu succes, asiguraţi-i cât mai multă lumină posibil.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Covorul verde
Planta este ideală pentru acvariile deschise, care îi pun în valoare frumoasele frunze plutitoare. La nevoie, se adaptează şi într-un acvariu acoperit, caz în care va trebui să aveţi grijă să feriţi partea superioară a frunzelor de contactul cu picăturile de apă rezultate din condens.

În scurt timp, planta va forma la suprafaţa apei un covor verde şi dens. Acesta va ocroti plantele acvatice sciafile (plante submerse care preferă umbra): cryptocoryne, anubias, muşchi. Nu îl pierdeţi, însă, de sub control, pentru că va «înghiţi» tot acvariul, ceea ce va dăuna altor plante şi peşti, dar nu este indicat nici din punct de vedere estetic.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *