Sortează după:
Afișează:

Materiale filtrante

Buna funcționare a filtrelor este importantă pentru sănătatea apei și a peștilor din acvariu. Un acvarist responsabil schimbă materialele filtrante cu periodicitatea stabilită de producător pentru a un acvariu sănătos.

Îți punem la dispoziție materiale filtrante de calitate la prețuri mici, marca Juwel, Aquael, Tetra.

Supraviețuirea peștilor din acvariul tău nu este posibilă fără aceste filtre. Cu filtrul potrivit, ai siguranța că viața din acvariul tău se încadrează în limitele normale. De asemenea, filtrul elimină substanțele nedorite din acvariu, menținând apa curată.

Filtrul intern este un filtru relativ mic ce poate fi amplasat direct în acvariu. Este potrivit, în special pentru acvariile de mici dimensiuni, cu puțini pesti, dar poate fi utilizat și în acvariile mai mari. Filtrul trage în sus apa din acvariu, o canalizează catre mediul filtrant, și o returnează curată printr-un orificiu de evacuare cu aer.

Filtrele externe sunt folosite pentru acvariile cu un volum de 120 L sau chiar mai mult. Ele sunt amplasate în exteriorul acvariului. Deoarece aceste filtre sunt de dimensiuni mai mari decât cele interne, substraturile folosite sunt și ele diversificate, fiecare având funcții diferite.

Filtrarea într-un acvariu este de trei tipuri: chimica, biologică și mecanică.

Filtrarea chimică: se folosește mai rar decât cea mecaniă sau biologică, dar este foarte eficientă la purificarea apei de substanțele nocive.

Filtrarea chimica poate include carbune activ, ce elimină materiile poluante din acvariu, neutralizează efectul toxic al clorului în cazul apei proaspete de la robinet, neutralizează substanțele medicamentoase), rașină schimbătoare de ioni (pentru eliminarea amoniacului, nitraților și anumitor tipuri de compuși organici) etc.

Filtrarea biologică: reprezintă elementele care asigură un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor benefice care ajută la descompunerea deșeurilor și la reducerea toxicității apei.  Materialele filtrante specifice acestui tip de filtrare sunt sub formă de pietriș sau diverse pelete fabricate din material poros.

Filtrarea mecanică: reprezintă elementele cu structură poroasă care purifică apa. Apa trece printr-o serie de materiale filtrante ce rețin particulele din apă.  Acest tip de filtrare include materiale filtrante precum bureții grosieri, medii și poroși, dar și padurile de perlon sau pâslă.

La Petmagazin.ro  alegi, dintr-o gamă variată, produse de calitate pentru echiparea corespunzătoare a acvariului tău.

0