Sortează după:
Afișează:

Filtre interne și externe pentru acvarii

Dacă ești pasionat de acvaristică și vrei un acvariu complet echipat, la Petmagazin.ro găsești tot ceea ce ai nevoie!
Avem filtre pentru acvarii de cea mai bună calitate la cel mai bun preț din piață.

Un adevărat pasionat de acvaristică trebuie să știe ce este un filtru intern sau extern și la ce ajută.

De ce sunt bune filtrele pentru acvariul tău?

Supraviețuirea peștilor din acvariul tău nu este posibilă fără aceste filtre. Cu filtrul potrivit, ai siguranța că viața din acvariul tău se încadrează în limitele normale. De asemenea, filtrul elimină substanțele nedorite din acvariu, menținând apa curată.

Din ce este compus un filtru?

Pompa, dispozitivul care trage apa, în special din partea de jos a acvariului și o transporta în filtru, este unul dintre elementele principale. Procesul real de filtrare are loc in interiorul filtrului prin intermediul substraturilor și/sau materialelor de filtrare. Aceste substraturi filtrante pot fi alcătuite la rândul lor din ața de filtru, covorașe din spuma, inele ceramice, etc.

Capacitatea acvariului de a se curăța nu este suficientă pentru a elimina toate deșeurile din apă. Tocmai de aceea, ai nevoie de un filtru. Aceste dispozitive asigură un echilibru biologic optim în acvariul tău.

FIltrul intern

Filtrul intern este un filtru relativ mic ce poate fi amplasat direct în acvariu. Este potrivit, în special pentru acvariile de mici dimensiuni, cu puțini pesti, dar poate fi utilizat și în acvariile mai mari. Filtrul trage în sus apa din acvariu, o canalizează catre mediul filtrant, și o returnează curată printr-un orificiu de evacuare cu aer. Acest proces creează o miscare constantă pe suprafața apei si, in acelasi timp, asigură un aport suficient de oxigen eliberat în apă.

Cel mai des întâlnit material de filtrare este cartușul cu spumă. De obicei, filtrele interne sunt ușor de curățat însă, în unele circumstanțe, necesită o curățare frecventă.

Filtrul extern

Filtrele externe sunt folosite pentru acvariile cu un volum de 120 L sau chiar mai mult. Ele sunt amplasate în exteriorul acvariului. Deoarece aceste filtre sunt de dimensiuni mai mari decât cele interne, substraturile folosite sunt și ele diversificate, fiecare având funcții diferite.

Pe pompa amplasată în interiorul filtrului există două furtune care duc la acvariu. Unul dintre ele colectează apa de la baza acvariului și o duce la filtru, iar celălalt introduce apa filtrată, înapoi în acvariu.

Filtrele externe sunt foarte performante și pot avea substraturi de filtrare diverse, alcătuite din spuma mai groasă sau mai fină pentru filtrarea particulelor suspendate. Totodată, filtrele externe pot fi umplute cu substraturi speciale care pot influența direct chimia apei (valoare pH-ului, de exemplu).

La Petmagazin.ro găsești filtre de calitate de la Tetra, Aquael, JBL.

1