Vrei ca pisica ta să aibă o blană frumoasă și strălucitoare?

În general, pisicile năpârlesc masiv de două ori pe an: primăvara și toamna.
Este normal ca pisicile să năpârlească, asta însemnând că au un organism sănătos. Unele rase năpârlesc mai mult, altele mai puțin, altele deloc.
De regulă, felinele care locuiesc în interior năpârlesc mai mult decât cele care se bucură mai mult de razele soarelui. De aceea, în cazul lor, se impune un periaj zilnic.

Cum poți să-i îngrijești perfect blana

1. Rupe-ți din timpul tău cel puțin 10 – 20 de minute în fiecare zi pentru a-ți peria pisica. Pe măsură ce o perii, îi poți observa și calitatea părului și posibilele nereguli care pot apărea la nivelul pielii, precum și paraziții care au început și ei să se dezmorțească, plecând în căutarea de noi… locuințe! Asta mai mult în cazul pisicilor care își petrec o bună parte din timp pe afară.

  1. Alege cu grijă peria sau pieptenul potrivit tipului de păr al pisicii tale.
    Câte tipuri de păr, atâtea tipuri de perii!
    Poți achiziționa din pet-shop-uri perii cu dinți mai rari sau mai deși. Dacă pisica ta are părul lung, trebuie pieptănată mai întâi cu un piepten cu dinți rari, și abia apoi cu unul cu dinți mai deși. Pisicile cu păr lung sau semi-lung trebuie periate și spălate mai des.
  2. Dacă o perii, fă-o corect! Periajul nu se realizează în grabă, se va face cu mișcări în sensul de creștere a firului de păr. Pisicile cu păr scurt pot fi periate și în răspăr pentru a scăpa mai repede de impurități dar, la sfârșitul toaletării, părul va fi periat tot în sensul de creștere. Este bine de știut că pisicile cu păr scurt nu trebuie periate foarte des.
  3. Prin periajul regulat se reduce riscul încurcării părului dar și gradul de năpârlire.
  4. Periajul de apropie de pisica ta iar relația dintre voi doi va fi mai solidă.

Cea mai de temut armă contra năpârlirii abundente este FURMINATOR. Periile profesionale Furminator reduc cu până la 90% căderea părului.

0