Pisica din gândurile bărbaților (I)

Ce poate însemna o micuță creatură care nu se aseamănă cu nici un alt animal domestic, și care, mai presus de toate, sfidează omul, îi înfruntă puterea, și nu i se supune? În mintea oamenilor, pisica reprezintă un simbol prin intermediul căruia, de nenumărate ori, a fost venerată sau condamnată. Pentru unii bărbați, pisica a fost asociată total nejustificat cu perfidia, viclenia și superficialitatea.

De-a lungul timpului s-a înfiripat ideea că pisica reprezintă întruchiparea zoomorfă a femeii. Astfel, mica felină întruchipează feminitatea, delicatețea, dar mai ales senzualitatea și pasiunea. Am putea spune că
bărbații care sunt dușmanii pisicii se supraapreciază, suspectând drept fals caracterul puternic al acesteia.

Femeia-pisică este un factor care conduce la ură, deoarece ea simbolizează în mintea lor iraționalul, imaginarul, necunoscutul, și, mai ales, intangibilul. Și de un lucru pe care nu îl cunoaștem ne temem, nu-i așa? Și dacă nu putem ajunge la anumite idealuri, deși le dorim foarte tare, atunci încercăm să le distrugem, să le punem într-o „lumină proastă”!

Dar această idee nu este oare o reminiscență a mentalității specifice Evului Mediu? Imaginea femeii vrăjitoare, însoțită de pisici, s-a perpetuat vreme îndelungată, iar frica de necunoscut, de diferit, și mai ales lipsa gândirii raționale, mascate sub forma luptei împotriva „răului”, au făcut nenumărate victime.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Treptat, s-a insinuat ideea că bărbaților nu li s-ar potrivi pisicile, pentru că acestea pot fi asociate numai copiilor, femeilor și bătrânilor. Prin urmare, o pisică nu este un animal de companie serios, ci mai degrabă unul prostuț și plicticos care se vântură prin casă și care îl deranjează pe așanumitul stăpân (ce ușor este dată pisica la o parte de prejudecăți!).

De fapt, bărbatul nu acceptă acest animal sincer pentru că vrea o ființă supusă, care să îl asculte necondiționat, să nu îi iasă din cuvânt și care să îl accepte! Gândul că pisica nu poate fi controlată și că întotdeauna va face numai ce va dori este de neacceptat pentru oamenii slabi, care nu pot admite ideea că acest animal tinde să le fie egal prin felul său inteligent și liber de a se comporta.
Oana BUCUR

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Aceasta postare este din categoria Pisici. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru imbunătățirea experienței utilizatorilor.