PISICA ŞI LIMBAJUL CORPULUI (II)

Uneori, singurele indicii care arată că animalul vrea să atace, chiar dacă acesta stă întins pe spate, sunt reprezentate de ochii îngustaţi, care privesc atent către potenţiala „victimă”, şi mişcarea nervoasă a vârfului cozii. În asemenea momente, este recomandat ca pisica să fie lăsată în pace.

Agresiunea
Puţine dintre pisicile pe care le avem în casă au o natură agresivă; ele pot totuşi reacţiona violent atunci
când sunt ameninţate, deranjate sau când sunt foarte agitate, mai ales în momentele de joacă. Dinţii şi ghearele pisicii pot fi periculoase, mai ales pentru copii – de aceea, semnele de iritare trebuie cunoscute şi înţelese ca atare.

În cazul în care juniorul familiei vrea la un anumit moment să participe la jocul pisicii, să o îmbrăţişeze şi să-i arate, prin aceasta, cât de mult o iubeşte, este posibil să nu fie răsplătit cu aceeaşi afecţiune.

Dacă pisica are şi ea chef de joacă, cei doi pot „coopera” fără incidente. Dacă, însă, este iritată, poate reacţiona prin mici zgârieturi atunci când este trasă de coadă sau luată în braţe. Concentrată spre altceva, ea nu va tolera manifestările micuţului.

Cum mai comunică pisicile?
Pentru a se face înţeleasă, pisica se foloseşte de o întreagă varietate de sunete, fiecare dintre acestea având una sau mai multe semnificaţii. La apariţia prăzii, pisica va clănţăni scurt din dinţi. Torsul ritmic poate arăta mulţumirea sau, uneori, poate atrage atenţia asupra faptului că suferă.

În faţa unei ameninţări, reacţia se manifestă printr-un mârâit înfundat, după care pisica va sâsâi sau va scuipa. Modul obişnuit prin care se adresează pisicile oamenilor este mieunatul, care poate avea şi el forme variate. Cel mai uşor de observat este miorlăitul insistent, care de obicei exprimă o cerere. Acesta este însoţit de poziţia ridicată a capului şi de apropierea picioarelor din faţă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Alteori, acelaşi sunet, de o intensitate mai mare, poate exprima nemulţumire, teamă sau confuzie. Mieunatul scurt, gutural, este de obicei provocat de durere, iar cei care, grăbiţi, au călcat din neatenţie coada unei pisici, cunosc acest gen de sunete.

În concluzie, se poate spune că, dacă sunteţi suficient de atenţi la mieunatul şi la limbajul corporal al pisicii dumneavoastră, atunci reacţiile ei vor fi întotdeauna uşor de recunoscut.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0