Sortează după:
Afișează:

Diete

Pisica ta are nevoie de hrana perfecta, in cantitatea corecta pentru a avea o viata cat mai lunga, frum Pisicile sunt mofturoase…ar prefera să nu mănânce nimic decât să mănânce ceva ce nu le place.

Tocmai aceea, Petmagazin.ro are o gamă bogată de hrană pentru pisici, uscată și umedă, inclusiv mărci premium precum Nutraline, Leonardo, Cat Concept sau Royal Canin. Punem la dispoziția pisicii tale hrană uscată și umedă, diferite sortimente și rețete, care furnizează toate substanțele nutritive și vitaminele de care are nevoie pisica ta, în funcție de, vârsta, rasa și nevoile nutriționale ale pisicii.

În alegerea hranei potrivite pentru pisica ta  trebuie să ai în vedere câțiva factori:

Vârstă

Alege o hrană pisici potrivită vârstei. De exemplu, hrana pentru pisoi trebuie să asigure o creștere sănătoasă și armonioasă, pe când hrana pentru senioare oferă toți nutrienții necesari, dar are mai puține calorii deoarece pisicile bătrâne nu mai sunt așa active și deci sunt predispuse la îngrășare.

Stil de viață

Pisicile trebuie hrănite corespunzător stilului de viață pe care îl duc. De exemplu, dacă ai o pisică de interior care iese rar sau niciodată din casă, trebuie să-i oferi o hrană uscată diferită față de hrana oferită pisicilor de exterior. Pisicile de interior sunt predispuse la îngrășat deoarece nu sunt așa active ca cele de exterior. Pisicile sterilizate sunt și ele predispose la îngrășare, iar o dietă săracă în calorii este ideală pentru ele. O alimentație potrivită asigură o viață sănătoasă pentru pisica ta.

Afectiuni

Din păcate multe pisici suferă de boli precum diabet, afecțiuni renale sau cardiac, iar producătorii au venit în ajutorul felinelor cu hrană special în astfel de cazuri. Însă, numai medicul te poate îndruma în alegerea hranei potrivite pentru pisica ta.

Proteinele sunt nutrientii responsabili pentru energie si formare a muschilor, pielii, anticorpilor, enzimelor, hemoglobinei, si a hormonilor. Pisicile au nevoie mai mare de proteine, o sursa buna de proteina fiind: carnea de vita, de pui si ficatul.

Grasimile sunt surse care ofera de doua ori mare mare energie decat proteinele si carbohidratii ce imbunatatesc gustul si digestia.

Carbohidratii sunt cerealele, orezul si legumele care contin amidon.

Mineralele au o importanta majora pentru oase si dinti, ajuta la mentinerea fluidelor in corp si trebuie oferite in proportii optime.

Vitaminele sunt importante pentru o crestere sanatoasa, iar daca exista un exces sau un deficit de vitamine se pot rezulta probleme de sanatate.

Apa fara de care pisicile nu pot trai, regleaza teperatura corpului, transporta nutrientii si elimina substantele reziduale din digestie.

Dietele iti pot ajuta pisica sa depaseasca problemele de sanatate. Dietele necesita indrumarea medicului pentru ca fiecare problema de sanatate necesita un anumit tratament prin selectarea atenta a ingredientelor. Unele dintre afectiunile care necesita tratament ar fi:

  • insuficienta renala
  • hipertensiune
  • boli hepatice
  • alergii
  • afectiuni ale dintilor si gingiilor
  • anemia
  • diabet
  • afectiuni gastrointestinale
  • obezitate etc.

La Petmagazin.ro gasesti diete de tipul hrana uscata sau hrana umeda, de la marci precum Royal Canin, Hills, Advance etc.

1