PISOII, o provocare pentru copii (I)

Copiii au adesea relații privilegiate cu pisoii. Dar pentru ca între cei doi parteneri să existe un model de complicitate constructivă, etapele edificării relației trebuie supravegheate îndeaproape de către părinți. De altfel, aceste etape prind contur cu ajutorul adulților, înainte ca pisoiul să își cunoască viitorul partener.

Este important ca schimbările pozitive ce intervin în viața de familie să fie percepute corect de către pisoi. Dacă transformările ce au loc în cămin îl afectează, el va reacționa în consecință și va avea grijă să vă amintească în fiecare zi că vă încălcați promisiunile pe care i le-ați făcut atunci când l-ați adoptat.

Pisoiul acceptă un nou membru în familie doar dacă va beneficia în continuare de același confort. El are pretenția să i se acorde aceeași atenție și să își petreacă la fel de mult timp cu „părinții” săi.

Tocmai de aceea, în ultimele luni de sarcină, viitoarea mămică ar trebui să îi acorde mai puțin timp pisoiului, pentru ca acesta să se obișnuiască cu ideea că va fi îngrijit și hrănit de un alt membru al familiei. Este adevărat că pisoiul nu va accepta fără să comenteze aceste schimbări. Este puțin probabil ca el să adopte o atitudine ofensivă, dacă îi veți oferi ceea ce el își dorește: spațiu și timp.

Primele contacte pe care pisoiul le va avea cu copilul sunt hotărâtoare pentru relația ce urmează a fi construită. Iar aici intervine atitudinea părinților. Dacă pisoiului i se va refuza dreptul de a se apropia de copil și se va simți exclus, el poate recurge la un comportament extrem, care nu este de dorit.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Se poate resemna sau poate deveni foarte agresiv. Bineînțeles că este indicat ca o astfel de situație să fie prevenită, și în acest sens trebuie să vă asigurați că nu îi lipsește nimic.

Chiar dacă în viața dumneavoastră a apărut un copil, pisoiul nu trebuie tratat altfel decât a fost obișnuit. El are nevoie de dumneavoastră ca și cel mai tânăr membru al familiei și așteaptă să îi ofe-riți dragoste și devotament.

După primele luni de acomodare, se poate spune că rolurile se schimbă. Dacă, în prima perioadă, pisoiul este cel care încearcă să înțeleagă ce îi poate oferi copilului, în timp, acesta din urmă se va strădui să observe și să învețe de la prietenul său cum trebuie să se poarte. Pisoiul poate fi, fără exagerare, un model. Și dacă el respectă orele de somn, mănâncă fără a face mofturi și se joacă, aceleași lucruri le va face și copilul.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0