Pitonul regal (I)

Pitonul regal este unul dintre cei mai mici pitoni africani și se află printre cele mai populare animale de companie de acest gen.

Descriere generală
Pitonul regal își are originile prin locurile exotice ale Africii Centrale și de Vest. Fie că se târăște pe sol sau își pierde vremea cocoţat prin copaci, pentru el este la fel de confortabil. Pe timpul zilei, preferă să evite canicula, și nici noaptea nu este foarte activ. În schimb, în primele ore ale dimineţii și la ceas de seară pitonul regal se desfășoară în voie.

Adulţii ajung, de obicei, la o lungime de 90-120 cm, deși s-au întâlnit și exemplare care au atins până la 150 și chiar 182 cm (foarte rar, însă). Femelele au o lungime medie de 120-135 cm, în timp ce masculii nu depășesc 90-120 cm.

Ca toţi ceilalţi pitoni, și pitonul regal se hrănește, în mediul său natural, cu o varietate de animale: amfibieni, șopârle, alţi șerpi, păsări sau mici mamifere. Șoarecii, însă, nu se află printre preferinţele sale în materie de hrană, în sălbăticie. Rareori recunoscându-i ca pe ceva comestibil și în captivitate. De fapt, cine achiziţionează un astfel de șarpe ar trebui să se aștepte la un animal foarte pretenţios la mâncare. Cel puţin, pentru început.

Cumpărarea unui piton născut în captivitate este o alegere înţeleaptă. În acest mod nu influenţezi evoluţia speciei, nu contribui la dispariţia ei, iar, pe de altă parte, te asiguri că primești un animal sănătos, obișnuit cu oamenii și cu condiţiile de viaţă dintr-un terariu.

De asemenea, apelarea la un crescător (sau magazin specializat) serios îţi oferă siguranţa obţinerii unor sfaturi profesioniste, astfel încât, odată adus acasă, pitonului nu-i va lua mult timp pentru a se acomoda și a începe să se hrănească normal. Popularitatea tot mai ridicată a reptilelor în rândul celor care își cumpără animale de companie a mărit presiunea asupra populaţiei sălbatice.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

Anual, numai în Statele Unite ale Americii, se importă peste 60 000 de pitoni regali; cel puţin la fel de mulţi sunt uciși pentru a fi utilizaţi ca delicatesă în restaurante sau pentru pielea lor. Totuși, în ciuda faptului că rata reproducerii acestor șerpi este destul de scăzută, preţul unui piton regal rămâne relativ accesibil (între 50 și 100 de euro).

În captivitate, un astfel de șarpe crește cu aproximativ 30 cm pe an, pe parcursul primilor trei ani, ajungând la maturitate sexuală între 3 și 5 ani. Reproducerea se realizează prin ouă, pe care femelele le depun, și pe care nu le părăsesc până nu apar puii; ceea ce înseamnă trei luni, în care nici nu se hrănesc.

Alegerea propriului tău piton regal
Atunci când ţi-ai propus să achiziţionezi un Python regius (cum mai este el cunoscut), iată căror lucruri ar trebui să le acorzi atenţie: alege un exemplar cu o piele fermă, o formă rotundă a corpului, ochii limpezi și care reacţionează în modul său specific: scoţând și retrăgându-și limba rapid, de fiecare dată când este prins în mână.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.

Aceasta postare este din categoria Reptile. .

One thought on “Pitonul regal (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru imbunătățirea experienței utilizatorilor.