POFTIŢI LA MASĂ! – Hrana vie (I)

În acvaristică, beneficiile hranei vii sunt evidente, atât pe plan nutriţional, cât şi pe plan comportamental. Cultivarea hranei vii nu este nici pe departe atât de complicată pe cât pare.

În ultimul timp, experţii în alimentaţia animalelor au înregistrat progrese uimitoare, astfel încât ei le oferă astăzi acvariştilor game complete de hrană pentru peşti, cu un conţinut ridicat de vitamine şi elemente nutriţionale şi disponibile sub diferite forme.

Totuşi, am învăţat din experienţă că, din când în când, este bine pentru peşti să primească şi hrană vie. Astfel, ei se bucură de beneficiile unui regim variat: hrana vie reduce riscul carenţelor alimentare, stimulează apetitul peştilor, tranzitul intestinal şi întăreşte sistemul imunitar.

Vederea prăzii le activează peștilor instinctul de vânătoare şi duce la creşterea secreţiei hormonale, ceea ce se dovedeşte extrem de util în perioada de reproducere. Hrana vie mai prezintă şi avantajul că, dacă rămâne neconsumată, se descompune mult mai repede în apă decât alte tipuri de hrană, deci, produce mai puţină poluare.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti material filtrant acvariu dar si plante artificiale acvariupompa de acvariu sau filtre externe acvariu.

Cum să o cultivăm
Dacă vrem să le oferim peștilor noștri hrană vie, cel mai bine ar fi să o cultivăm chiar noi. Primul pas constă în selecţionarea uneia sau a mai multor specii care nu pun probleme de înmulţire. Când faceţi această alegere, ţineţi cont de nevoile și de talia peștilor.

Dimensiunea prăzii trebuie să fi e direct proporţională cu dimensiunea gurii peștilor. Puteţi achiziţiona tulpini de la alţi acvariști, care vă vor sări în ajutor cu dragă inimă. Cât despre tehnicile de cultivare, ele nu sunt complicate și nici nu necesită vreo atenţie specială.

Pradă zburătoare!
Un substrat format din banane și din piure este numai bun pentru cultivarea musculiţelor. Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi în mediul de cultură o tulpină care va depune ouă, dând astfel naștere unei noi generaţii.

Fiecare acvarist are o reţetă proprie, dar cele mai folosite sunt fi ertura de banane zdrobite și tărâţe, căreia i se mai adaugă drojdie de bere sau fulgi de piure de cartofi înmuiaţi în vin. Introduceţi amestecul rezultat într-un borcan acoperit cu spumă sau clei, astfel încât să permită pătrunderea aerului.

Drosofilele, sau musculiţele de oţet, sunt foarte apreciate de peşti, în special de speciile de talie mică ce trăiesc aproape de suprafaţa apei.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti hrana pentru pesti dar si sterilizator uv acvariuechipamente acvarii sau incalzitor apa acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1