Puiul de pisică, un vânător în devenire

Specialiștii în etologie felină spun că, pentru un pui de pisică, vânătoarea este esențială și chiar mai importantă decât jocul. Pisoiașul urmează inițial exemplul pisicii mamă, imitând comportamentul acesteia. Înțelegerea unui astfel de comportament te ajută să-ți cunoști mai bine pisoiașul pe care îl crești de ceva vreme în casa ta.

Instinctul de vânătoare

Instinctul de prădător al pisicii se face observat de la vârsta de 8 săptămâni: la această vârstă, marea majoritate  a pisoilor sunt capabili să mănânce șoareci, iar vânătoarea devine o activitate mai importantă chiar decât jocul. Odată prada ucisă, pisoii se reîntorc la joacă, ceea ce demonstrează faptul că interesul pentru joc  este încă prezent, chiar dacă este mai puțin puternic decât interesul pentru vânătoare.

Un prădător de temut

La origini, pisica este un prădător de temut, înzestrat excelent din punct de vedere anatomic și dispunând de tehnici de vânătoare foarte eficace, dobândite în cursul dezvoltării comportamentului său.

Pisica vânează pândind. Calmul său aparent nu o împiedică  să se apropie lent de pradă sau să atace pe cât de fulgerător pe atât de neașteptat. Această nepăsare aparentă a felinei nu este decât o tehnică indispensabilă vânătorii prin pândă.

Simțuri dezvoltate

Pisica este, așadar, la origine, un excelent vânător, dotată cu un simț al auzului și cu o vedere foarte dezvoltate. De aceea, este necesar să nu pierzi din vedere acest fapt și să-i stimulezi simțurile și imaginația încă de la stadiul de pui. Așadar, trezește-i simțurile și menține-i în alertă instinctul de vânător cu ajutorul jucăriilor speciale pentru pisici.