Setterul Englez – abilitatea vânătorului britanic (III)

Este important să ai personalitate de la început şi să-i demonstrezi că tu conduci. Altfel el va avea un avantaj şi tu te vei lupta cu problemele. Din toţi câinii de vânătoare, Setterul Englez este probabil cel mai potrivit pentru familiile cu copii. Iubesc să fie în jurul oamenilor şi în special al copiilor. Totuşi, posesorii trebuie să fie conştienţi că un câine nu este o jucărie şi copiii ar trebui învăţaţi să-l respecte.

Setterul englez în opinia crescătorului
Indiferent dacă suntem crescători, expozanţi, posesori de animale, sau toate trei la un loc, am ales probabil Setterul Englez ca rasă, cu care dorim să trăim, în special din cauza temperamentului său excelent. Aceasta este o parte a speciei şi este un atribut pe care nu trebuie să-l pierdem.

Dacă suntem crescători trebuie să ne străduim să producem câini care să se conformeze pe cât este posibil nivelului standard, ştiind cu toţii că nu există câinele perfect. Să nu uităm că majoritatea câinilor, care sunt crescuţi vor deveni câini de companie. Un posesor de câine de companie caută în primul rând un Setter Englez cu un temperament tipic.

Ar trebui să folosim la reproducţie câini cu temperamente stabile, informându-ne cât mai mult despre originile lor. Un câine poate fi excelent în oricare alt aspect şi poate fi un învingător de show sau să producă progenituri învingătoare de show, dar dacă temperamentul nu este corect, el sau ea nu ar trebui să fie folosiţi pentru reproducţie. Un învingător care nu are un temperament perfect poate face un mare rău rasei.

Îngrijirea părului – esențială pentru setteri
Una dintre multele trăsături atractive ale Setterului Englez este înfăţişarea şi trebuie fără îndoială ca aceasta să rămână unul dintre argumente ale acestei rase de câini.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Pentru aceasta, companionul familiei, necesită regulat, să fie periat şi toaletat, să se menţină câinele arătos şi părul în bune condiţii. Acest lucru este obligatoriu pentru câinele care participă la expoziţii, dar majoritatea deţinătorilor de Setteri Englezi nu ştiu despre asta.

Dotat cu păr lung stălucitor, moale şi mătăsos Setterul Englez poate fi alb-negru (blue bleton), alb-portocaliu (orange belton), alb-galben (lemon belton), sau alb, negru şi portocaliu (tricolour). În ultimul caz semnele portocalii apar numai pe cap, gât, piept, membrele anterioare şi posterioare. Sunt posibile de asemenea şi pete de culoarea ficatului (liver belton), dar mult mai puţin.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Aceasta postare este din categoria Câini. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *