Snowshoe – Motanul încălțat

Cu un nume care ne duce cu gândul la unul dintre cele mai îndrăgite basme ale copilăriei, pisica din rasa Snowshoe este iubitoare și foarte sociabilă, cu un aspect foarte plăcut.

Istoricul rasei

Snowshoe a apărut prin hibridare cu pisicile Siameze în jurul anului 1960, când Dorothy Hinds Daugherty din Philadelphia, SUA, a găsit trei pisoi cu „șosete” albe, într-un cuib de Siameză. Lui Dorothy i-a plăcut atât de mult contrastul dintre point și albul strălucitor astfel încât a creat prima linie de Snowshoe, prin împerecherea unei Siameze cu un exemplar bicolor de American Shorthair.

Aspect

Pisica din această rasă combină conformația robustăși îndesată specific exemplarelor din American Shorthair, cu aspectul longilin de la Siameză.  Este o pisică de mărime medie, agilă și puternică, cu blana scurtă și marcaje albe la picioare, care au dat și numele rasei (snow=zăpadă, shoe=pantof) și cu un tipar de forma literei „V” întors care începe în central frunții și coboară spre bot.
Blana poate are mai multe nuanțe, cele mai frecvente fiind seal point și blue point, ambele în combinație cu alb. Combinația unică de point-uri întunecate (coloritul tipic al Siamezei), tipare albe („mănuși” și „șosete”), părul scurt și corpul de mărime medie, conferă acestei rase o notă distinctivă.

Temperament

Snowshoe este foarte afectuoasă și adoră viața de apartament. Personalitatea ei variază de la un exemplar la altul, dar în general este un animal prietenos ale cărui principale trăsături sunt inteligența și aerul mistic de detașare. Este o pisică destul de comunicativă, care se simte foarte bine și în compania oamenilor, dar și a semenelor sale.

Întreținere

Snowshoe este o felină ce nu are nevoie de o întreținere specială, dar care se bucură de atenția pe care o primește atunci când îți faci timp pentru îngrijirea ei. Nu are probleme specifice de sănătate , dar, ca în cazul oricărui alt pet, nu trebuie să neglijezi consultul veterinar anual și vaccinările obișnuite.
Speranța de viață a acestei rase este între 9 și 15 ani. Este o pisică foarte activă, motiv pentru care nu este predispusă la obezitate.

Iubitoare și foarte sociabile, pisicile din rasa Snowshoe sunt niște partenere de viață extrem de plăcute. Deși nu este la fel de „vorbăreață” ca Siameza, pisica Snowshoe poate fi un partener de „discuție” pe cinste, având o voce foarte melodioasă.

0