Una sau mai multe pisici în casă? Iată 8 argumente ca să te decizi mai ușor!

Decizia de a mai adopta încă o pisică este deseori un moment incitant, dar cu urmări neașteptate atunci când nu luăm lucrurile în serios. Pisoii au nevoie de multă grijă și atenție din partea noastră. Pe de altă parte, este o plăcere să-i vezi crescând, jucându-se prin casă, stricând câte ceva.

Iată câteva motive pentru care este bine să-ți iei mai multe pisici:

  1. Alungă-i plictiseala!

Dacă adopți o pisică și ești o persoană ocupată, aceasta ar putea suferi. Lăsând-o singură în casă, micuța felină fie se plictisește și devine, treptat, anxioasă sau și mai grav, depresivă, fie începe să facă tot felul de năzbâtii nu tocmai plăcute pentru tine.

  1. La întrecere cu „veterana” casei

În ciuda aparențelor, pisica ce îți ține companie de câțiva ani va accepta mai ușor doi sau mai mulți pisoi decât unul. Dacă este singur, un pisoi își va căuta mereu un partener de joacă enervând pisica „gazdă”, iar în timp aceștia vor ajunge să se ocolească sau să fie violenți unul cu celălalt. Cel mai sigur este să adopți doi sau mai mulți piscoi care se vor juca împreună, lăsând-o în pace pe veterana familiei.

  1. Doi pisoi se vor „dresa” reciproc

Odraslele pisicilor învață prin puterea exemplului, copiind comportamentul celorlalți. Dacă unul dintre puii de pisică va folosi litiera și celălalt pui va face la fel. În acest fel, nu vei mai fi nevoit să te străduiești să înveți puiul să folosească lădița cu nisip.

  1. Se hârjonesc, deci au o dezvoltare normală

Joaca pisicilor le ocupă acestora o bună parte din zi și este esențială pentru dezvoltarea lor armonioasă și sănătoasă. Dacă în casă sunt doi pisoi, aceștia se vor juca tot timpul, te vor lăsa să-ți vezi de treburile zilnice și, din când în când, de reparatul prostioarelor pe care ei le fac prin cameră.

  1. Pentru un temperament echilibrat

Momentele în care în casă apare un alt pisoi sunt, de multe ori, critice. Veteranul casei este la început uimit de noul venit și uneori se retrage, evident nemulțumit de apariția intrusului. Vor fi ușor de observat  apoi prin casă tot felul de semne ale frustrării pisicii „nedreptățite”. Dar dacă aduci două feline în casă în același timp, ele nu se vor plictisi și nu vor deveni geloase.

  1. Evitarea mofturilor

Vrei să îi schimbi regimul alimentar și ai dificultăți? Două pisici împart totul, chiar și hrana. Dacă, la început, un pisoi este mofturos, dominat de curiozitate, va sfârși prin a se apropia de bolul partenerului de joacă. Curiozitatea este una dintre cele mai bune motivații pentru a afla de ce este în stare pisica. Pune în bolul uneia dintre pisici mâncarea cu care a fost obișnuită, iar în castronul celeilalte un nou fel de mâncare. Prima dintre ele va adulmeca la început și va sfârși  prin a mânca din același bol cu vecina.

  1. Nu există perniță mai bună…

Joaca este obositoare și nu de puține ori, pisoii se culcă acolo unde îi prinde oboseala, fără să-și  mai caute culcușul obișnuit. În acel moment, cel mai bun așternut devine chiar partenerul de joacă.

  1. Prieteni pe viață

Experiența arată că doi pisoi care au crescut împreună au șanse să ajungă prieteni „pe viață”. Deși adeseori au loc mici neînțelegeri, cei doi (sau mai mulți) se vor obișnui treptat unul cu altul și vor putea fi văzuți adesea toaletându-se reciproc, jucându-se sau mâncând împreună.