Afișez 1 - 12 din 174 de rezultate

Afișez 1 - 12 din 174 de rezultate

Sisteme de iluminat pentru acvarii
Dacă ești pasionat de acvaristică și vrei un acvariu complet echipat, la Petmagazin.ro găsești tot ceea ce ai nevoie!

Avem sisteme de iluminat pentru acvarii de cea mai bună calitate la cel mai bun preț din piață, de la producători renumiți în domeniu, precum: Aquael, Juwel, Hagen.

De ce este important un sistem de iluminat corespunzător?

Iluminatul pentru acvariu permite pasionaților să observe fauna acvariilor. Dar, mai important, iluminatul adecvat pentru oferă energie vitală plantelor și animalelor fotosintetice.

Ca sursa primară de lumină (și în cele mai multe cazuri, singura sursa de lumină), iluminatul pentru acvariu este esențial pentru orice sistem care conține organisme fotosintetice cum ar fi plante,  anemone sau corali . Iluminatul influențează, de asemenea, comportamentul peștelui și fiziologia și este vital pentru sănătatea și bunăstarea generală a acvariului în ansamblul său.

Fiecare acvariu are specificaţiile sale, în ceea ce priveşte iluminatul. De aceea îți punem la dispoziție o gamă variată de lămpi, becuri, leduri și neoane.

Sistemul de iluminare poate fi integrat întru-un capac de acvariu sau poate fi suspendat deasupra acvariului. Cele mai comune sunt sistemele incluse în capac care micșorează evaporația, previn accidente precum evadarea peștilor din acvariu, căderea de praf în acvariu, substanțe toxice sau animaluțe în acvariu și reduc mirosul în încapere.

Pe de altă parte, acvariile deschise cu lămpi suspendate permit creșterea unor plante semiemers și înflorirea lor.

Din punct de vedere al sursei de lumină putem avea: leduri și neoane.

Neoanele sunt cele mai folosite, sunt accesibile, relativ economice si oferă o multitudine de spectre în functie de necesitățile acvariului. Acestea sunt standardizate pe anumite puteri, lungimi și grosimi.

În general, pentru acvariile de apă dulce se folosesc neoane cu o intensitate până în 8000 K – 10000 K. Peste acest interval neoanele sunt recomandate pentru acvariile marine.

Ledurile sunt o alternativă care te ajută să economisești energie și ocupă un spațiu redus. In plus, ele au o durată de funcționare mai mare și nu se încălzesc foarte tare.