Afișez 1 - 12 din 53 de rezultate

Afișez 1 - 12 din 53 de rezultate

Stoc epuizat
Stoc epuizat
Stoc epuizat
Stoc epuizat
Stoc epuizat
Stoc epuizat
Stoc epuizat
Stoc epuizat
Stoc epuizat
Stoc epuizat
Stoc epuizat

Încălzitoare și răcitoare pentru acvariu
Dacă ești pasionat de acvaristică și vrei un acvariu complet echipat, la Petmagazin.ro găsești tot ceea ce ai nevoie!
Avem încălzitoare si răcitoare pentru acvarii de cea mai bună calitate la cel mai bun preț din piață.

Pentru ca viața subacvatică din acvariul tău să se desfășoare în cele mai bune condiții trebuie să echipezi acvariul cu produse de calitate.

Echipamente necesare pentru un acvariu:

Filtrul este cea mai important piesă a unui acvariu. El curăță și oxigenează apa din acvariu, menținând-o în parametrii normali pentru pești. Dacă ai un acvariu mic, poți folosi un filtru intern, cu o capacitate mică de filtrare. Dacă acvariul tău este de mari dimensiuni, atunci ai nevoie de un filtru extern, care are capacitatea de a filtra o cantitate mare de apă.

Pompa de aer este cea care oxigenează apa din acvariu. Ea introduce în acvariu, printr-un furtun, un curent de aer. În lipsa unui filtru, pompa de aer este singura care ține peștii în viață mai mult timp, fără să schimbi apa zilnic.

Termometrul te ajută să monitorizezi în permanență temperatura din acvariu. Poți alege unul intern, care se fixeaza pe peretele interior al acvariului, sau unul extern, care se fixează pe peretele exterior.

Încălzitorul menține temperatura stabilă în acvariu. Anumite specii de pești trăiesc în apă cu temperature sub 20oC. Alte specii prefer o apă cu o temperatură de până la la 28oC. Majoritatea pestilor de acvariu, însă, preferă o temperatură a apei cuprinsă între 24-26oC.
Vara nu ai nevoie de încălzitor, dar pe perioada iernii, da. În plus, variațiile bruște de temperatură pot omorâ peștii. Puterea pe care o are încălzitorul trebuie să fie direct proporțională cu volumul acvariului. De exemplu, dacă ai un acvariu de 40 litri, ai nevoie de un încălzitor de 40 W.

Pompa manuală pentru schimbarea apei.

Apa din acvariu trebuie schimbată o dată pe săptămână, dar nu complet, ci doar 25% din ea. În plus, trebuie să „aspiri” depunerile și murdaria de pe fundul acvariului, adică ai nevoie de  pompă cu furtun pe care să o introduci pe fundul acvariului și să scoți apa.

Încălzitorul

Orice acvariu are nevoie de un încălzitor. În general, temperatura apei din acvariu trebuie menținută între 20-30˚C, media fiind de 24˚C.

Există mai multe tipuri de încălzitoare:

Încălzitor intern: se așează în interiorul acvariului și poate fi submersibil complet sau parțial.

Încălzitorul parțial submersibil se așează în acvariu în poziție verticală, pe el fiind indicat nivelul până la care poate fi scufundat în apă.
Încălzitorul complet submersibil poate fi introdus complet în apă și poate fi așezat ți în poziție orizontală.

Aceste tipuri de încălzitoare sunt cele mai utilizate în prezent, datorită raportului preț/calitate foarte bun.

Încălzitor de substrat: se poziționează pe fundul acvariului, sub nisip/pietriș, încălzind acvariul de sus în jos, într-un mod foarte eficient.

Încălzitor extern: este precis și eficient. El poate fi încălzitor in-line sau direct atașat sistemului de filtrare. Nu ocupă mult spațiu în acvariu și nu există riscul ca peștii să se ardă sau să-l deterioreze.

Răcitorul pentru acvariu

Temperatura din acvariul tău este foarte importantă pentru ca peștii să trăiască în condiții optime.

În situația în care temperatura din acvariu este prea mare, atunci ai nevoie de un răcitor pentru a menține temperatura optimă în acvariu.

În sezonul cald apa din acvariu poate ajunge până la 32˚C, de aceea este indicat ca apa să fie răcită până la o temperatură optimă pentru pești.

La Petmagazin.ro ai o gamă variată de produse pentru echiparea corespunzătoare a acvariului tău!