Cum primim în casă un căţel ? (II)

Unde va dormi?
Oriunde ai hotărât că va dormi, trebuie să-i aranjezi un culcuş care să-i fie confortabil şi să-i dea senzaţia de protecţie. Mângâie-l din când în când pentru a-ţi face simţită prezenţa.
Dacă plânge sau latră nu-i da atenţie. Nu trebuie să înveţe că te duci la el doar când face asa. Dacă îl vei mângâia doar când e liniştit, va întelege că acesta este modul în care îţi poate atrage atenţia.
Nu-i da atenţie toată ziua; mai lasă-l singur în cameră din când în când.

Cum îl educăm să-şi facă nevoile „acolo unde trebuie”?
Du căţelul la plimbare după fiecare masă, dupa ce a dormit sau s-a jucat, încercând să–i stabileşti un program cu ore fixe de plimbare.
Dupa ce şi-a făcut nevoile unde trebuia, premiaţi-l cu un “bravo!” sau cu ceva bun de mâncare. Nu uita să strângi murdăria făcută de căţelul tău pe stradă.

Dacă şi-a făcut nevoile în casă, curăţă locul foarte bine folosind un produs dezinfectant (nu utiliza produse cu clor sau amoniac), apoi freacă-l cu alcool de 95o. Astfel, nu vor mai rămâne urme de urină sau fecale care să-l stimuleze să mai facă în acelaşi loc.

Pedepsiţi căţelul pentru că a făcut în casă doar dacă l-ai prins asupra faptului. Dacă-l pedepseşti după, nu vei face altceva decât să-l sperii. Nu-i administra pedepse fizice şi nu-l pune cu botul în urină.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Ai un câine care îţi distruge lucrurile?
E normal ca unui căţel să-i placă să roadă. Pentru a evita ca acesta să ronţăie mobila sau să ia în gură lucruri care ar putea fi periculoase, va trebui să-i propunem noi ceva cu care să se joace.

O idee bună este aceea de a avea o cutie cu jucării, care însă să nu fie la dispoziţia câinelui, astfel încât i se vor părea lucruri “preţioase”, mai ales că sunt lucruri care aparţin stăpânului. Va fi mult mai interesat de ceea ce nu poate avea uşor şi care nu este tot timpul la dispoziţia sa.

Lăsaţi-i permanent un obiect de muşcat pe care, dacă puteţi, schimbaţi-l de la o zi la alta. Dacă începe să roadă mobila va trebui să-i spui doar “NU”, să-l chemi şi să-i dai altceva de muşcat. Fii foarte atent să nu-l faci să creadă că-l „premiezi” pentru că roade mobila propunându-i o jucărie. După ce-i spuni “NU”, pune-l să facă ceva pentru tine (cum ar fi să se aşeze) şi abia după aceea oferă-i altceva de ros.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Aceasta postare este din categoria Câini. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *