CALIFORNIA SPANGLED – tigrul de apartament (II)

Per ansamblu, California Spangled dă iluzia unei pisici cu dimensiuni mult mai mari decât le are în realitate. Chipul ei este expresiv, cu pomeți bine conturați, zone bine marcate de îmbinare a mustăților, bărbie și maxilare puternice. Botul este lat, are lungime medie și este bine dezvoltat. Urechile au mărime medie, sunt rotunjite și amplasate destul de sus pe cap. Ochii în formă de migdală sunt dispuși la o distanță apreciabilă unul de celălalt.

Ceea ce conferă specificitate acestei pisici sunt petele foarte bine puse în valoare de blana scurtă. Sunt permise pete în formă rotundă, ovală, pătrată sau triunghiulară, iar cele sub formă de solzi de pește sunt considerate defect. Datorită diversității nuanțelor folosite în crearea rasei, California Spangled are blana colorată într-o paletă largă, ce cuprinde: argintiu, culoarea bronzului, auriu, roșu, albastru, maro, gri închis și negru. Petele sunt întunecate, bine definite și contrastează evident cu nuanța de fond.

PERSONALITATE
În ciuda aspectului sălbatic, pisicile California Spangled sunt afectuoase, curioase, sociabile și devotate. Cunoscute pentru inteligența lor, aceste pisici reușesc să facă ce vor din stăpâni. Se remarcă prin energia
debordantă, abilitățile de atlet și vă vor distra neîncetat cu acrobațiile lor. Au un puternic instinct de vânătoare și reacții foarte rapide. Aceste pisici adoră jocurile, mai ales dacă și dumneavoastră aveți un rol activ.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești cea mai buna hrana pentru caini, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

ÎNTREȚINERE
Pisicile California Spangled au blana scurtă și netedă, de aceea nu au nevoie de îngrijire excesivă. Ele necesită numai un periaj săptămânal, pentru înlăturarea firelor de păr moarte, periaj care trebuie realizat mai ales în perioada năpârlirii.

CAPUL are lungime și lățime medii. Pomeții sunt proeminenți, iar fruntea ușor rotunjită.
URECHILE sunt tot atât de late la bază, pe cât de înalte, și au vârfuri rotunjite. Au mărime medie și sunt amplasate sus pe cap.
OCHII au mărime medie spre mare, formă de migdală și sunt așezați la o distanță apreciabilă unul față de celălalt.
BăRBIA este puternică, bine dezvoltată. Văzută din profil, conferă un aspect proeminent botului.
BOTUL este plin, bine dezvoltat. Zonele de îmbinare a mustăților trebuie să fie evidente, pentru a crea un bot lat, de lungime medie (mai proeminent în cazul masculilor).

PROFIL: se remarcă un stop fin între frunte și nas și craniul ușor ridicat și rotunjit.
GÂTUL are lungime medie, formă cilindrică, și este musculos.
CORPUL este alungit, suplu, musculos, bine susținut. Are mărime medie și este purtat destul de jos, în poziția tipică animalelor de pradă.
MEMBRELE sunt destul de lungi, dar par scurte din cauza poziției joase a corpului. Sistemul osos este puternic și bine dezvoltat, iar musculatura este puternică, mai ales la nivelul coapselor. Labele au mărime medie.
COADA are aproximativ aceeași grosime pe toată lungimea, iar vârful este teșit. Lungimea ei este medie, coada fiind bine îmblănită și terminându-se cu 1-3 inele întunecate. Vârful trebuie să fie închis la culoare.

BLANA este scurtă și lipită de corp, ușor mai lungă pe coadă și pe abdomen.
CULOAREA: sunt posibile opt varietăți clasice: negru, maro, albastru, culoarea bronzului, roșu, auriu, argintiu și gri închis. Culoarea ochilor variază între cea a chihlimbarului și căprui închis (la exemplarele care au blana în culori tradiționale) și albastru la cele pointed.
TIPARUL: petele acoperă spatele și părțile laterale ale corpului, iar dungile se întind de la zona dintre urechi până la baza gâtului, continuându-se spre umeri.

SE PENALIZEAZĂ: aspectul greoi, sistemele osos și muscular insuficient dezvoltate, coada prea lungă sau sub formă de bici; urechile ascuțite sau amplasate jos pe cap; cutie toracică îngustă sau prea osoasă; ochii verzi; marcajele albe la nivelul degetelor; blana lungă; lipsa tiparului standard și a contrastului dintre fond și pete; orice manifestare care denotă temperament inadecvat.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0