Chow Chow – noblețea ,,câinelui – leu” (III)

Dacă persoane străine vor să îl mângâie, insistaţi să se aşeze în genunchi, pentru a fi la nivelul puiului. Îndrumaţi persoanele respective să mângâie puiul întâi pe piept şi sub bărbie şi abia apoi pe creştet. În concluzie doar un chow-chow bine socializat va avea un psihic echilibrat şi va fi fericit, dar pentru aceasta, şi crescătorul, şi proprietarul, vor trebui să-şi dea osteneala.

După cum am spus chow-chow es-te un câine inteligent şi poate fi educat cu mare uşurinţă; chiar dacă la începutul antrenamentului dă dovadă de încăpăţânare, după câteva şedinţe de antrenament veţi constata că este de fapt docil şi învaţă repede ceea ce doriţi să ştie. Unele exemplare sunt atât de binevoitoare şi de docile, încât doar din tonul vocii vor întelege că au greşit.

Nu numai că pot fi dresaţi pentru a li se imprima regulile elementare de comportament civilizat (mers la pas, venire la comandă, ,,şezi”, ,,culcat” etc.), dar există destui chow-chow care au trecut examene de lucru.
Toate acestea înseamnă că un chow-chow nu este doar un splendid câine de expoziţie, ci poate fi un excelent câine de familie. Mai înseamnă şi că un chow-chow needucat şi incorect socializat este o permanentă sursă de disconfort pentru stăpân şi pentru cei din jur.

Cum îl întreținem
Trebuie ştiut că periatul blănii nu este doar o acţiune în vederea înfrumuseţării câinelui; ea este necesară pentru aerisirea pielii şi, ca atare, este o măsură profilactică împotriva unor boli de piele dificil de tratat. Blana lui Chow trebuie periată o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă este periat des, chow-chow aproape că nu miroase.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Primăvara şi toamna, majoritatea exemplarelor năpârlesc. Aceste episoade ţin între 3-5 săptămâni, perioadă în care câinele trebuie periat zilnic pentru îndepărtarea părului mort. Chow-chow are un subpăr abundent, ce trebuie periat cu atenţie.

Deci când toaletaţi câinele, periaţi blana, astfel încât să scoateţi părul mort, să nu smulgeţi firele bune şi să preveniţi apariţia câlţilor. Pentru aceste operaţii este nevoie de o perie cu dinți metalici: ţesală – pentru îndepărtarea subpărului mort, perie – pentru părul de deasupra. Periodic se scurtează unghiile la o lungime confortabilă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0